ΑΡΤΑ: Λειτουργεί το συμβουλευτικό κέντρο


Ιδρύθηκε και λειτουργεί και στην Άρτα το συμβουλευτικό κέντρο κατά της βίας των γυναικών

Το κέντρο βρίσκεται στην οδό Τζαβέλα 14 και λειτουργεί καθημερινά από 8 πμ έως 3 μμ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 26810-77400 ή 15900 (γραμμή SOS όλο το 24ώρο). 


Μετά την εξέλιξη αυτή, η αρμόδια αντιδήμαρχος κ.Βικτωρία Βασιλάκη, δήλωσε τα εξής:«Ως Δημοτική αρχή, νοιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, γιατί σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, σε μια στιγμή που όλα συρρικνώνονται, εμείς αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία και ύστερα από επίμονες προσπάθειες καταφέραμε σε συνεργασία με την Γεν. Γραμματεία ισότητας των δύο φύλλων και την ΕΤΑΑ να ανοίξουμε το συγκεκριμένο κέντρο για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών και των τέκνων τους.

Σε τοπικό επίπεδο καταγράφηκαν 276 περιστατικά κακοποίησης γυναικών από τα Εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Άρτας την προηγούμενη πενταετία.

Αν σκεφτούμε μάλιστα, πόσα άλλα περιστατικά συνέβησαν αλλά δεν καταγράφηκαν, αφού ποτέ δεν δηλώθηκαν ως τέτοια, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος.Μορφές βίας υπάρχουν πολλές, σωματική, ψυχολογική και με ακραίες περιπτώσεις βιασμοί, ώθηση στην παρανομία και trafficking.

Οι συνέπειες της βίας κατά των γυναικών, ξεπερνούν κατά πολύ την άμεση σωματική βλάβη. Η ψυχολογική βία και η απειλή μίας νέας βίας διαβρώνει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας αναστέλλοντας την ικανότητα της, να υπερασπισθεί τον εαυτό της και να προβεί σε ενέργειες κατά του θύτη, όταν μάλιστα ο θύτης είναι μέλος του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.

Η ενδοοικογενειακή βία είναι αυτή που ανιχνεύεται με μεγάλη δυσκολία, αφού δύσκολα γίνονται καταγγελίες.Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτής της κατάστασης πολλές φορές οδηγούν τα θύματα στον αλκοολισμό, τα ναρκωτικά στην κατάθλιψη και σε διαταραχές ψυχικής υγείας και αυτοκτονίες.

Επιπλέον, τα παιδιά που εκτίθενται στη βία και ζουν στη διάχυτη ατμόσφαιρα φόβου πολλές φορές γίνονται θύματα ή θύτες. Το συμβουλευτικό αυτό κέντρο έρχεται στην Άρτα, σαν ομπρέλα προστασίας στις γυναίκες αυτές και στα παιδιά τους , σε μία εποχή όπου η βία επιδεινώνεται λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς και συνεργασίας όλων των κοινωνικών φορέων της Άρτας έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να προσφέρουμε βοήθεια σε όλους όσοι τη ζητήσουν.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ