Απλήρωτοι οι παραγωγοί, καταστρέφεται η κτηνοτροφία

Προς την ολοκληρωτική καταστροφή οδηγείται η κτηνοτροφία  της Ηπείρου

Το τίμημα από την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, αποδεικνύεται πολύ υψηλό για την περιοχή. Η νέα διοίκηση οφείλει στους κτηνοτρόφους της περιοχής το ποσό των τριάντα εκατομμυρίων περίπου καθώς δεν τους έχει εξοφλήσει για την εισκόμιση γάλακτος επί τρεις μήνες.


Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει με τους περισσότερους επαγγελματίες κτηνοτρόφους να θέλουν ακόμη και να ξεπουλήσουν τα κοπάδια τους μέσα στο καλοκαίρι. Κι αυτό γιατί αδυνατούν πλέον να καλύψουν τις υποχρεώσεις που τρέχουν και να διασφαλίσουν τις ζωοτροφές για τους επόμενους μήνες.

Η πολλά υποσχόμενη νέα διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας δείχνει να μην ενδιαφέρεται στο παραμικρό για την κατάσταση. Επιχειρεί μόνο μέσω διαρροών να πείσει για την αύξηση των εξαγωγών που καταγράφει, όμως είναι άγνωστο αν έστω και τα κεφάλαια των εξαγωγών αυτών επιστρέφουν στην Ήπειρο ή αποστέλλονται σε κάποια τράπεζα του εξωτερικού.

Το αποτέλεσμα είναι οι κτηνοτρόφοι να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και φως στον ορίζοντα να μην υπάρχει. Ενδεικτική είναι η νέα παρέμβαση που κάνει, η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος διαμεσολάβησε ακόμη και για τραπεζικές διευκολύνσεις της γαλακτοβιομηχανίας, απευθύνει έκκληση προς τη διοίκηση ώστε να βρει τρόπο και να εξοφλήσει τους παραγωγούς.

 «Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να λέει ότι αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα.  Όταν κάποιος ήταν υποψήφιος να αγοράσει  τη "Δωδώνη" έπρεπε να ξέρει από την αρχή, ότι αυτό είναι το τίμημα, αυτά είναι τα δάνεια, αυτά είναι τα κεφάλαια κινήσεως», τόνισε ο Περιφερειάρχης,  λέγοντας, ότι είναι δίπλα στους κτηνοτρόφους.

 «Δεν έχω τίποτε με τους νέους ιδιοκτήτες, θέλω να είμαστε συνεργάτες αλλά οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους.  Όταν οι εισκομιστές γάλακτος σε μια βιομηχανία δεν είναι καλά, δεν είναι πληρωμένοι,  έχει πρόβλημα  και η ίδια γαλακτοβιομηχανία. Παρακαλώ και κάνω έκκληση: Αύριο θα είναι πολύ αργά για την κτηνοτροφία  και την κοινωνική συνοχή στην Ήπειρο» κατέληξε ο Περιφερειάρχης ο οποίος έχει αντιληφθεί πλήρως ότι η κτηνοτροφία οδηγείται στην καταστροφή.

Βάσω Σκουλίκα 

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ