ΠΡΕΒΕΖΑ: Αναστέλλει τη λειτουργία της η Νεφρολογική Κλινική


Μία από τις πιο νευραλγικές κλινικές του Νοσοκομείου Πρέβεζας, η Νεφρολογική, αναστέλλει τη λειτουργία της, καθώς είναι αδύνατο πλέον να καλυφθούν οι εφημερίες

Η κατάσταση στο νοσοκομείο γίνεται όλο και χειρότερη με την διοίκηση να αδυνατεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να έχει σταθεί μέχρι σήμερα παγερά αδιάφορη.


Η αναστολή λειτουργίας της Νεφρολογικής Κλινικής, αποτελεί χαριστική βολή για το νοσηλευτικό ίδρυμα και αφήνει κυριολεκτικά στο δρόμο δεκάδες ασθενείς που εξυπηρετούνταν, τόσο από την Πρέβεζα όσο και από τις περιοχές Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας.

Η αναστολή γίνεται μετά από εισήγηση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Μάνθου Δαρδαμάνη  την οποία έκανε αποδεκτή σε συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου της Πρέβεζας. 

Πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας αναφέρουν ότι το θέμα ήταν γνωστό και η εισήγηση του κ. Δαρδαμάνη είχε συζητηθεί πριν από ενάμισι χρόνο από την προηγούμενη Διοίκηση του νοσοκομείου , αλλά δεν είχε κατοχυρωθεί με ανάλογη απόφαση. Ωστόσο το θέμα επανήλθε μέσα στο μήνα Ιούνιο για επικαιροποίηση της απόφασης από την σημερινή Διοίκηση του Ιδρύματος, προκειμένου αυτή να είναι σύννομη.

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Δαρδαμάνη που δημοσίευσε το «atpreveza.gr» η λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής αναστέλλεται μέχρι επαναστελέχωσής της, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις εφημερίες της με Νεφρολόγους, καθώς δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί έχοντας εφημερεύοντα Νεφρολόγο μόνο τις δεκαέξι ημέρες τον μήνα.

Μεταξύ των άλλων η μονάδα τεχνητού νεφρού θα λειτουργεί με τρεις βάρδιες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και με μια βάρδια κάθε Τρίτη Πέμπτη-Σάββατο, ενώ τα προσερχόμενα στα ΤΕΠ του Παθολογικού, νεφρολογικά περιστατικά, θα διακομίζονται σε Άρτα-Γιάννενα που έχουν επί καθημερινής βάσης εφημερεύοντα Νεφρολόγο. Οι ασθενείς θα νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική ως ασθενείς της υπό την συμβουλευτική συνεργασία των Νεφρολόγων, ώστε να καλύπτονται από γιατρούς και τις ημέρες που δεν εφημερεύει Νεφρολόγος. Το Εξωτερικό Ιατρείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί Τρίτη-Πέμπτη.

Όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο Διευθυντής της κλινικής κ. Δαρδαμάνης παρά την αυτονόητη και σε πολλά έγγραφα διατυπωθείσα άποψη «να λειτουργεί το Τμήμα σε καθημερινή βάση και όπως λειτουργούσε, αναγκάζεται να προσαρμόσει την λειτουργία στα υφιστάμενα δεδομένα», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος «θα ανταποκρίνεται οικειοθελώς και στα πλαίσια των ανθρωπίνων δυνατοτήτων, σε κάθε πρόβλημα των ΤΕΠ ή της Παθολογικής Κλινικής, όπως άλλωστε πράττει μέχρι σήμερα».

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ