Διαθεσιμότητα: Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι Δήμων οι υποψήφιοι


Ασφυκτικά είναι τα περιθώρια για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και όπως φαίνεται ο νέος υπουργός θα προσπαθήσει να πάρει "παράταση" έστω μέχρι το τέλος καλοκαιριού από την τρόικα για τις μετακινήσεις και τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι οι μεταρρυθμίσεις έπρεπε να γίνουν ως τις 30 Ιουνίου.


Πάντως και ο κύριος Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συζήτησε με τον κύριο Σαμαρά και τους νέους υπουργούς Υγείας (κ. Άδωνι Γεωργιάδη) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, (κ. Κυριάκο Μητσοτάκη),  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την τρόικα παράταση του προγράμματος κινητικότητας στο Δημόσιο. «Θα δούμε» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα.

Πηγές του Οικονομικού επιτελείου επεσήμαιναν πάντως ότι για να μπορέσει η Αθήνα να πάρει μια παράταση για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να βαθμολογηθεί σε όλα τα άλλα ζητήματα «με άριστα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Όπως φαίνεται πάντως οι Δήμοι και ο χώρος της Παιδείας θα αποτελέσουν τις υπηρεσίες από όπου θα επιλεγούν οι υπάλληλοι για τη διαθεσιμότητα.

Σε ό,τι αφορά στο χώρο της Παιδείας φαίνεται πως μιλάμε για υπαλλήλους που δεν βρίσκονται στην τάξη και διδάσκουν, ενώ σε ότι αφορά στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, τότε μιλάμε για τους υπαλλήλους των Δήμων.

Ταυτόχρονα ανοιχτό μένει και το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο καθώς οι απολύσεις των εργαζόμενων στην ΕΡΤ έδωσαν μια μεγάλη αριθμητική ανάσα στην κυβέρνηση έναντι της τρόικας αλλά ως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να υπάρξουν συνολικά 4.000 απολύσεις.
madata.gr
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ