Ο Πρέσβης του Βελγίου στην Άρτα


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το Πρέσβης του Βελγίου Marc Van Den Reek στο Δημαρχείο της Άρτας με αφορμή την συναυλία που δόθηκε το βράδυ της Τρίτης στο υπαίθριο θεατράκι του Κάστρου. 


Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης καλωσορίζοντας τον Πρέσβη, ανέφερε τα εξής: «Είναι η δεύτερη φορά που έρχεται και είχαμε από πέρυσι συμφωνήσει να κάνουμε μια κοινή εκδήλωση που θα μας φέρει πιο κοντά. Διότι ο πρέσβης είναι φιλέλληνας και είναι τιμή για την πατρίδα μας που έχουμε τέτοιους ανθρώπους να εκπροσωπούν τη χώρα τους εδώ.

Αγαπάει πάρα πολύ τη χώρα μας κι αυτό είναι πρωτοβουλία δική του που δείχνει πόσο σημαντική είναι η συμβολή του και δείχνει την αλληλεγγύη και την αγάπη προς τη χώρα μας», προσθέτοντας ότι «αυτή η πολιτιστική εκδήλωση ίσως να είναι η αρχή για να έχουμε κι εμείς μια παραπέρα συνεργασία».

Ο κύριος Πρέσβης, απευθυνόμενος στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: 

«Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι υπάρχει μια αμφισβήτηση αυτή τη στιγμή, διότι θέλαμε το ευρώ, θέλαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και η απάντηση είναι «ναι» τη θέλουμε.

Η απάντηση στο πρόβλημα δεν είναι λιγότερη Ευρώπη, η απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη. Και το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί επειδή ξεκινήσαμε με ένα κοινό νόμισμα χωρίς στην ουσία να υπάρχει αρκετή συνοχή και χωρίς να υπάρχουν οι μηχανισμοί πολιτικής απόφασης που θα μπορούσαν να ακολουθούν την διαδρομή του ευρώ.

Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε και αυτό είναι κάτι που αυτή τη στιγμή γίνεται. Όμως δεν πρέπει να χαθεί η κοινωνική διάσταση σε αυτά τα πράγματα. Πολύ ορθώς το θέτετε το ερώτημα και σας τονίζω ότι στο τέλος Ιουνίου από την Ομάδα δράσης θα υπάρχει παρέμβαση του Βελγίου για αυτό το λόγο.

Ξέρουμε επίσης ότι μόνο οι συναυλίες δεν φτάνουν και είμαστε ως Βέλγιο στην Ομάδα Δράσης που συνεργαζόμαστε με παροχή τεχνογνωσίας από εμπειρογνώμονες για τα διάφορα υπουργεία. Και δεν χρησιμοποιώ τη λέξη βοήθεια γιατί δεν πρόκειται για βοήθεια. Είναι συνεργασία. Συνεργαζόμαστε για το κοινό συμφέρον. Μια Ελλάδα που πάει καλύτερα που θα συνέρχεται από το σοκ που έχει πάθει, θα συμβάλει καλύτερα στο οικοδόμημα που έχουμε φτιάξει.

Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι το 7% του κόσμου και να δεν δουλέψουμε μαζί ως Ευρωπαίοι είμαστε χαμένοι.

Και πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι όλοι ότι όχι μόνο για την οικονομική κρίση που σήμερα διέρχεται η Ευρώπη αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας, των εγγονιών μας, αν δεν φροντίσουμε να δουλέψουμε μαζί και να υπάρχει μια Ευρώπη χωρίς αδύναμους κρίκους και χωρίς να αφήνουμε τον έναν ή τον άλλο πίσω επειδή έχει ένα πρόβλημα- το θέμα δηλαδή της αλληλεγγύης -και αν δεν κάνουμε πραγματικά μια ομάδα, δεν θα είναι μόνο η Ελλάδα χαμένη, αλλά θα είμαστε όλοι μας χαμένοι». Χαιρόμαστε για την άποψή σας όμως αποτελεί αυτή την πλειοψηφούσα άποψη σήμερα στην Ευρώπη, αντιτείναμε στον Βέλγο Πρέσβη, ο οποίος απάντησε θετικά λέγοντας: «Νομίζω πως ναι.

Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες για τον κοινό άνθρωπο, δηλαδή τον άνθρωπο στο δρόμο ώστε να καταλάβει τι συμβαίνει, γιατί πιστεύει ότι περνάνε χρήματα από το Βορά στον Νότο ή από την Δύση στην Ανατολή κλπ, όμως είναι δύσκολο να κάνουμε σήμερα όλους τους ανθρώπου σαν καταλάβο0υν πράγματα και να δεχθούν πράγματα πέρα από την καθημερινότητά τους. ο καθένας κοιτάζει το άμεσο περιβάλλον του, όμως χρειαζόμαστε λίγο όραμα…».

Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο Βέλγος Πρέσβης, έχει διανεμηθεί σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ ειδικός φάκελος ενόψει της συνόδου κορυφής από την Ομάδα Δράσης στην οποία συμμετέχει το Βέλγιο προκειμένου να προκληθεί αναλυτική συζήτηση με θέμα «Κοινωνική πολιτική της Οικονομικής και Νομισματικής Ευρώπης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ