ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπλακ άουτ στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου


Ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση βρίσκεται πλέον ο χώρος της δημόσιας υγείας με τα προβλήματα καθημερινά να αυξάνονται και να πληθύνονται

Οι διοικήσεις δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν στην πραγματικότητα αυτή. Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αντικατάστασής τους, περιορίζονται στα άκρως απαραίτητα, δηλαδή σε απλά θέματα διεκπεραίωσης.


Το τελευταίο πλην όμως μείζον θέμα που έχει ανακύψει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σχετίζεται με τη λειτουργία των χειρουργείων.

Οι αναισθησιολόγοι σταματούν την εργασία τους στη μία και μισή το μεσημέρι περίπου, τηρώντας κατά γράμμα το νόμο. Από την ώρα εκείνη και μετά εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά. 

Δηλαδή τα χειρουργεία δουλεύουν κατά το δοκούν... Είναι άγνωστο ποιος κρίνει τα έκτακτα σε τέτοιες περιπτώσεις και με ποια κριτήρια. Οι καταγγελίες που φτάνουν για εξυπηρετήσεις που γίνονται ή για το αντίθετο, δηλαδή για ασθενείς που είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέρες, είναι πολλές. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας δεκαεξάχρονης στη Νευροχειρουργική, η οποία αναμένει να χειρουργηθεί παρότι η κατάστασή της κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

 Η λειτουργία των χειρουργείων με τέτοιους όρους δεν μπορεί να συνεχιστεί, σημειώνουν έμπειροι γιατροί του νοσοκομείου και τονίζουν ότι δεν έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις στην καριέρα τους.

Η λήψη μέτρων είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, αλλά για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τέτοια προβλήματα φαίνεται πως είναι άγνωστα. Άλλωστε η πρώτη της προτεραιότητα δεν είναι η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων αλλά ο περιορισμός του αριθμού τους, δηλαδή το λουκέτο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ