Εγκαινιάστηκε ο νέος σταθμός ΚΕΘΕΑ στην Άρτα


Την Τρίτη 25 έγιναν τα εγκαίνια στον νέο Συμβουλευτικό Σταθμό του ΚΕΘΕΑ που δημιουργήθηκε πριν δυο μήνες στο πρώην κτίριο του ΕΟΤ, δίπλα από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας

Ο αγιασμός των εγκαινίων τελέστηκε  προχθές το απόγευμα από το σεβασμιότατο μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνάτιο παρουσία, παρουσία του δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, της αρμόδιας σε θέματα κοινωνικής μέριμνας αντιδημάρχου Βίκυς Βασιλάκη Μητρογεώργου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας Θωμά Τσιρογιάννη καθώς και πλήθους γονέων και οικογενειών χρηστών που παρακολουθούν ήδη το τελευταίο δίμηνο τα προγράμματα συμβουλευτικής στον νέο Σταθμό του ΚΕΘΕΑ.


Ο μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ολοκληρώνοντας τον αγιασμό ανέφερε σχετικά με την προσφορά της νέας δομής: «Εύχομαι δύναμη σε όλους να εργαζόμαστε σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα και ό,τι μπορούμε από το υστέρημά μας να το προσφέρουμε. Γιατί είναι αλήθεια ότι πάντοτε σε κάθε εποχή και ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές και περιπτώσεις συνανθρώπων μας που πάσχουν είτε σωματικά είτε πνευματικά, έχουμε όλοι μας χρέος να προσφέρουμε, υλικά ή πνευματικά θυσιάζοντας πάντοτε από τον εαυτό μας. Διότι δεν υπάρχει προσφορά αγάπης χωρίς θυσία. Εύχομαι λοιπόν ο θεός να μας δίνει αυτή τη δύναμη, αυτό το κουράγιο και την ελπίδα ώστε να παλεύουμε και να προσφέρουμε όσο μπορούμε περισσότερο, σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα».

Ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης μεταξύ άλλων, είπε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα που εγκαινιάζουμε στην Άρτα μια από τις πιο σοβαρές δομές κοινωνικής ευθύνης την οποία δεν είχαμε και δώσαμε έναν αγώνα τα δυο τελευταία χρόνια για να την αποκτήσουμε, με τον κ. Παπαχρήστο, τον κ. Οικονομίδη που τους ευχαριστώ πάρα πολύ και όλους τους συνεργάτες, προκειμένου να δώσουμε σε αυτή τη δομή, σε αυτό το πρόγραμμα ό,τι μπορούσαμε καλύτερο ως Δήμος. Εύχομαι να παρέχεται εδώ όλες τις υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη και από την άλλη πλευρά εύχομαι να μην το έχουμε ανάγκη. Αχρείαστο να είναι. Όμως τις ημέρες που ζούμε οι δομές αυτές είναι απαραίτητες γι’ αυτό πρέπει σαν κοινωνία, σαν κράτος, σαν πολιτεία  να τις στηρίξουμε. Εύχομαι ό,τι καλύτερο ώστε να έχετε τη δύναμη όλοι να προχωρήσει και να πάει μπροστά. Εμείς ως Δήμος θα είμαστε δίπλα σας και ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν προκειμένου να στηθεί αυτή η νέα δομή».

Όπως αναφέρθηκε από πλευράς του υπευθύνου των Κέντρων Συμβουλευτικής για την Ήπειρο κ. Παπαχρήστο, ο Συμβουλευτικός Σταθμός της Άρτας ελλείψει προσωπικού λειτουργεί ήδη μια φορά την εβδομάδα, κάτι που επαρκεί για τους γονείς όχι όμως και για τους χρήστες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι γίνεται μια προσπάθεια προκειμένου από το Σεπτέμβριο να μπορέσει το προσωπικό από τα Ιωάννινα να μετακινείται στην Άρτα ( κάτι που συμβαίνει και σήμερα) τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, ενώ μετέφερε δημόσια τις ευχαριστίες του ΚΕΘΕΑ προς τον Δήμο Αρταίων, τον δήμαρχο και την αντιδήμαρχο κ. Βασιλάκη που συνέβαλαν για την διαμόρφωση του χώρου και την λειτουργία του Σταθμού, σε μια στιγμή που η προβάλει πιο αναγκαία παρά ποτέ η παρουσία του στο νομό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ