Ραγίζουν καρδιές οι νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα


Ραγίζουν καρδιές από τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που στέρησε τη ζωή σε τέσσερα 16χρονα κορίτσια και στη μητέρα του ενός από αυτά τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στον Αγιο Στέφανο. 

Μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής, όλοι «πάγωσαν» κι ένιωσαν έναν κόμπο στον λαιμό όταν συνειδητοποίησαν ότι τα άτυχα θύματα δεν ήταν πέντε αλλά έξι, καθώς η 41χρονη γυναίκα ήταν έγκυος στο πέμπτο παιδί της! 


Ομως, οι τραγικές αποκαλύψεις σχετικά με τους «πρωταγωνιστές» αυτού του φοβερού δυστυχήματος δεν σταματούν εδώ... Οι πληροφορίες λένε ότι μία από τις οικογένειες έχει χάσει σε τροχαίο και το δεύτερο παιδί της, ένα αγοράκι μόλις 3,5 ετών!

Από την πρώτη στιγμή, τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης έκαναν το μυαλό των υπευθύνων να... σταματήσει από το σοκ, καθώς αποκαλύφτηκε ότι η 41χρονη οδηγός ήταν έγκυος. Επιπρόσθετα, έπειτα από έλεγχο στο αίμα της δεν ανιχνεύτηκε ίχνος αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση των ειδικών της Τροχαίας, οι οποίοι ύστερα από έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η άτυχη γυναίκα πιθανότατα έχασε τις αισθήσεις της από παθολογικά αίτια και γι' αυτόν το λόγο δεν εντοπίστηκαν ίχνη φρεναρίσματος στην άσφαλτο.

Οπως αποδείχτηκε, το μικρό αυτοκίνητο που οδηγούσε η 41χρονη μητέρα χτύπησε αρχικά σε ένα σταθμευμένο όχημα και στη συνέχεια σε μάντρα σπιτιού, στην οδό Τραπεζούντος 39. Το αμάξι ανετράπη, δύο από τα κορίτσια βρέθηκαν πεταμένα έξω από αυτό, ενώ η οδηγός και τα άλλα δύο κορίτσια ανασύρθηκαν μέσα από τις λαμαρίνες.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τις τελευταίες ώρες των θυμάτων στο κτήμα όπου διασκέδαζαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες μαζί με τους συμμαθητές τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η τραγική μητέρα είχε φτάσει στο πάρτι αρκετή ώρα πριν για να πάρει τα κορίτσια, τα οποία είχαν αποφασίσει να μείνουν όλα στο σπίτι της. Επειδή βιαζόταν να επιστρέψει στο σπίτι, όπου είχε αφήσει μόνα τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά της, ζήτησε από την κόρη της να επιστρέψουν.

Μάνα και κόρη διαφώνησαν, αφού οι 16χρονες δεν ήταν διατεθειμένες να εγκαταλείψουν ακόμη τους φίλους τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας ολιγόλεπτος εκνευρισμός, που πιθανολογείται ότι συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της επιστροφής. Ισως γι' αυτό η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και δεν πρόλαβε να αντιδράσει στην τρελή πορεία προς τη μάντρα!

Οι κηδείες των θυμάτων του δυστυχήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο έγιναν την Τετάρτη στα νεκροταφεία του Αγίου Στεφάνου, του Αμαρουσίου και της Ανοιξης ενώ το τέταρτο κορίτσι, ύστερα από επιθυμία της οικογένειάς της, θα ταφεί στην Αλβανία, τόπος καταγωγής της μητέρας του.

«ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ»: ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ

Με δάκρυα στα μάτια και ένα άκρως συγκινητικό γράμμα, στο οποίο υπόσχονται πως θα τις θυμούνται για πάντα, οι φίλοι και συμμαθητές της Κατερίνας, της Μερίνης, της Σίας και της Μαρίνας αποχαιρέτησαν τα 16χρονα αγγελούδια που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο τροχαίο στον Αγιο Στέφανο. Στο μήνυμά τους τα παιδιά εκφράζουν στα κορίτσια την οδύνη τους για τον ξαφνικό χαμό τους, ενώ τους δηλώνουν πως από τώρα και στο εξής θα είναι «αδέρφια μας τα αδέρφια σας και γονείς μας οι γονείς σας».

Τα παιδιά επιθυμούν μάλιστα, με τη συγκατάθεση του δήμου, να μετονομαστεί σε «οδό Αγγέλων» η οδός Τραπεζούντος, όπου τα τέσσερα κορίτσια και η μητέρα της Μερίνης άφησαν την τελευταία τους πνοή.

«Αγαπημένες μας φίλες, Κατερίνα, Μερίνη, Σία και Μαρίνα, είμαστε όλοι εδώ για να σας πούμε το τελευταίο επίγειο αντίο. Σε κάποιο βιβλίο είχα διαβάσει: “Πεθαίνει μόνο ό,τι ξεχνιέται”. Aρα εσείς δεν έχετε πεθάνει γιατί θα σας θυμόμαστε για πάντα. Ξέρουμε ότι μας βλέπετε. Νομίζω ότι θα ετοιμάζεστε για προπόνηση. Η Κατερίνα θα βάφει τα μάτια της. Η Μερίνη θα φτιάχνει τα μαλλιά της. Η Σία θα φωνάζει ότι αργήσατε και η Μαρίνα θα σας περιμένει στο δεύτερο σύννεφο. Ετοιμη πρώτη. Φοβερό προνόμιο. Μόνο εσείς ξέρετε πώς παίζεται το βόλεϊ στα σύννεφα. Εμείς εδώ θα βαδίσουμε στους νέους δρόμους που έχουμε μπροστά μας. Σαν να σας κρατάμε από το χέρι. Θα κάνουμε αδέρφια μας τα αδέρφια σας και γονείς μας τους γονείς σας. Καλό ταξίδι.

Υ.Γ.: Κύριε δήμαρχε, αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι, όλη η μαθητική κοινότητα απαιτεί η οδός Τραπεζούντος να αλλάξει όνομα και να γίνει οδός Αγγέλων. Φροντίστε το άμεσα».

Μηνύματα
Με ένα ξεχωριστό βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες και στιγμές από την παιδική της ζωή αποχαιρέτησαν οι φίλοι της τη 16χρονη Σία. Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube, ενώ από την πρώτη κιόλας στιγμή τράβηξε το ενδιαφέρον των χρηστών του Διαδικτύου. Στο διάρκειας μόλις 2.20' βίντεο εκτός από φωτογραφίες και ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη της, τα παιδιά έγραψαν και συγκινητικά μηνύματα:

«Σιάκι μου, ο Θεός ήταν πολύ άδικος μαζί σου, σε πήρε πολύ νωρίς από κοντά μας. Να ξέρεις πως δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ». «Τώρα εσύ, μικρή μου, είσαι η ψυχή του ουρανού... Δεν είσαι εδώ να μας προσέχεις, αλλά είσαι εκεί ψηλά και μας προσέχεις». «Θα μας λείψεις... ΟΛΟΥΣ... Θα θυμόμαστε για πάντα αυτά τα υπέροχα πράσινα ματάκια σου και το όμορφο χαμόγελό σου... Γιατί έφυγες από κοντά μας γιατί... Σία, σ’ αγαπάμε, καλό ταξίδι».

Στο βίντεο υπάρχει επίσης και ένα μήνυμα από την καλύτερή της φίλη: «Κολλητούλα μου, οι όμορφες στιγμές που περνούσαμε μαζί κάθε μέρα θα μου λείψουν όλες πάρα πολύ. Πάντα και παντού μαζί. Τώρα; Χάθηκαν τα όνειρα που κάναμε για εμάς».
madata.gr
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ