Ψαλίδι ως και 804 ευρώ ετησίως από το επίδομα τέκνων


“Ψαλίδι” ως και 804 ευρώ ετησίως από το επίδομα στήριξης τέκνων που θα λάβουν φέτος χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με εισοδήματα ως 39.000 ευρώ φέρνει νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και η οποία προβλέπει ότι στα εισοδήματα που λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση των επιδομάτων θα συνυπολογιστούν και τα επιδόματα που εισέπραξαν πέρυσι!


Η διάταξη αυτή δεν υπήρχε στο νόμο 4093 που προέβλεπε τη θέσπιση και τα κριτήρια για τη χορήγηση των νέων επιδομάτων, αλλά προστέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε χθες, εν μέσω αντιδράσεων στη Βουλή, καθώς κρίθηκε αντισυνταγματική από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, που σημειώνει ότι «η θέσπιση ανώτατου ορίου ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος ως προϋποθέσεις για τη χορήγηση των ως άνω παροχών αντίκειται στη διάταξη του Συντάγματος (άρθρο 21 παρ. 2) που προβλέπει την ειδική κρατική φροντίδα υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών.



Παρά ταύτα και παρά τις έντονες ενστάσεις από βουλευτές, η διάταξη ψηφίστηκε και πλέον ορίζει ότι ως οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα για τα επιδόματα των πολυτέκνων θα θεωρείται το «οικογενειακό εισόδημα στο οποίο περιλαμβάνεται κάθε εισόδημα οποιαδήποτε πηγής, συμπεριλαμβανομένων των αυτοτελώς φορολογούμενων εισοδημάτων, των απαλλασσόμενων από το φόρο εισοδημάτων ή των εισοδημάτων που φορολογούνται με ειδικό τρόπο».

Με τον τρόπο αυτό ψαλιδίζονται τα επιδόματα και περιορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων οικογενειών και μάλιστα πριν καλά καλά αρχίσουν οι πρώτες πληρωμές. Σύμφωνα με τα τελευταία (χθεσινά στοιχεία του ΟΓΑ), μέχρι τώρα περίπου 58.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει μαζί με τις φορολογικές τους δηλώσεις το έντυπο Α21 για το επίδομα τέκνων, και από αυτούς οι πρώτοι που θα πληρωθούν, αρχές Ιουλίου είναι 45.000 δικαιούχοι, οι οποίοι όμως θα δουν κουτσουρεμένα τα επιδόματα σε σχέση με αυτά που υπολόγιζαν αρχικά.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Real.gr
 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ