Ελληνας γιατρός υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης 2013


Η υποψηφιότητα και μόνο για το Νόμπελ Ειρήνης του 2013 αποτελεί μια πολύ τιμητική διάκριση για τον Λαρισαίο γιατρό-ποιητή Δημήτρη Κρανιώτη.

Ο κ. Κρανιώτης θα διεκδικήσει τη μεγάλη αυτή διάκριση ως ένα από τα μέλη του Global Harmony Association που συνέγραψαν το βιβλίο για την παγκόσμια ειρήνη «The ABC of Harmony».


Ο κ. Κρανιώτης γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα και ασκεί το επάγγελμα του γιατρού, ειδικού παθολόγου, ενώ είναι και αναγνωρισμένος ποιητής με το έργο του να έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ρουμάνικα, σέρβικα, βουλγάρικα, ολλανδικά, ιταλικά, ισπανικά, αλβανικά, αραβικά, τσέχικα, τούρκικα, κινέζικα, ιαπωνικά, πορτογαλικά, μπενγκάλι, και άλλες).

Ο υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης του 2013 είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών, του Ελληνικού Κέντρου ΡΕΝ, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Τιμημένων Ποιητών (UPLI), Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού "Γραφή" και μέλος πολλών διεθνών λογοτεχνικών οργανισμών.

Επίσης έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ινδία, Ιταλία). Στην Ελλάδα τον βράβευσαν για την προσφορά του στην ποίηση με τιμητικές πλακέτες ο Νομάρχης Λάρισας, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ο Δήμαρχος Ευρυμενών Λάρισας και η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας.

Στην Ινδία ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Λογοτεχνίας από την Παγκόσμια Ακαδημία Τεχνών και Πολιτισμού (WAAC), ενώ στις ΗΠΑ εκλέχθηκε από την Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών (UPLI) Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών, το οποίο διοργανώθηκε με επιτυχία το 2011 στη Λάρισα (για πρώτη φορά στην Ελλάδα). Στην Ιταλία ανακηρύχθηκε το 2008 Ακαδημαϊκός της Διεθνούς Ακαδημίας Micenei και το 2009 Ακαδημαϊκός της Ακαδημίας Tiberina της Ρώμης. To 2011 ανακηρύχθηκε «Laureate Man of Letters» (Δαφνοστεφανωμένος) από την United Poets Laureate International.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ