Ο Γιάννης από την Α2 της Ελλάδας στο Νο 15 του ντραφτ του ΝΒΑ


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος Έλληνας μπασκετμπολίστας που επιλέχθηκε σε τόσο υψηλή θέση στο ντραφτ του ΝΒΑ

Ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος μέχρι πριν από λίγες ημέρες αγωνιζόταν για τον Φιλαθλητικό στην Α2 του μπάσκετ, επιλέχθηκε στο Νο 15 του ντραφτ από τους Μιλγουόκι Μπακς και έκανε ένα όνειρο του πραγματικότητα. (Δείτε το βίντεο)


Στο άκουσμα του ονόματός του από τον κομισάριο του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στερν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τον σταυρό του. Είχε στο πλευρό του τον αδελφό του, Θανάση, ο οποίος στο άκουσμα της επιλογής του αδελφού του, έβγαλε μια ελληνική σημαία και την ανέμιζε.


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζήτησε από τους Μπακς τη φανέλα με το Νο 34 και ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο Μιλγούωκι για όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

«Το συναίσθημα είναι υπέροχο και δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που νιώθω», είπε. «Εγινε πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο. Από την Ευρώπη και την Α2 κατηγορία στο ΝΒΑ. Είναι απίστευτο».

Έτσι από τους πάγκους στους δρόμους όπου πουλούσε ο,τιδήποτε για να ζήσει, ο 19χρονος Νιγηριανός μετανάστης που έχει πια ελληνικό διαβατήριο, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει στη σάλα Barclays Center του Μπρούκλιν, ότι μία ομάδα του NBA του προσφέρει συμβόλαιο 2+2 χρόνων με συνολικές μικτές απολαβές περίπου 7.000.000 δολάρια.

Ο αδερφός του, Θανάσης, ο οποίος ταξίδεψε μαζί τους στις ΗΠΑ πανηγύρισε τη σπουδαία στιγμή της ανακοίνωσης του ονόματός του με την ελληνική σημαία και δευτερόλεπτα αργότερα ο νεαρός διεθνής ανέβηκε στο βήμα για την καθιερωμένη χειραψία με τον ισχυρό άνδρα της λίγκας.


tanea.gr iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ