Προσλήψεις 1000 ανέργων για πλήρη απασχόληση


Ξεκινά την 1η Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση.


Το πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και σε πολύ μειονεκτική θέση, από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Εσύ, ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες;

1) Άτομα μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι:

-κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υπόδειξή τους δεν είχαν απασχοληθεί σε κανονικά αμειβομένη θέση με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ή

-είναι απόφοιτοι της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση, ή

-είναι άνω των 50 ετών, ή

-είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

2) Άτομα πολύ μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 24 μηνών.

Υποχρεώσεις Εργοδοτών

Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν τα άτομα που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίε , δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους i) δώδεκα (12) μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε μειονεκτική θέση σύμφωνα και ii. από 12 έως 24 μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε πολύ μειονεκτική θέση.

Ποσό επιχορήγησης

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους πραγματικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους (μισθωτούς και ημερομίσθιους) ανέρχεται στο 50% τoυ συνόλου των i. ακαθάριστων πραγματικών μηνιαίων αποδοχών (καθαρές αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου) και ii. των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών (κύριας και επικουρικής ασφάλισης), με ανώτερο ποσό τα 24 ευρώ ημερησίως ή τα 600 ευρώ μηνιαίως, κατ΄ ανώτατο όριο.

Για την υπαγωγή μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα θα πρέπει η δημιουργούμενη θέση εργασίας, να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της, σε σχέση με το μέσο όρο των δώδεκα (12) τελευταίων μηνών, που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής της.

Για την υπαγωγή μίας επιχείρησης λαμβάνεται υπόψη:

-Ο αριθμός των απασχολουμένων αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης κατά τη χρονική στιγμή της υποβολής της αίτησης (ημερομηνία υποβολής) και

-Ο αριθμός των Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (Ε.Μ.Ε) . Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μία θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Στην περίπτωση που μια επιχείρηση πάρει το πράσινο φως για το πρόγραμμα, τότε οφείλει να διατηρήσει καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος το προσωπικό για το οποίο έχει δεσμευτεί σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα, δηλαδή τις ΕΜΕ ή τον αριθμό των απασχολουμένων αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, κατά την αίτηση, αναλόγως ποιο είναι το μεγαλύτερο.

Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.

Τα άτομα για τα οποία δικαιούται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση υποδεικνύονται από την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι 11 περιφέρειες της χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:

-Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,

-Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
madata.gr
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ