Guardian σε Κομισιόν: Κοιτάξτε τι κάνατε στην Αθήνα


Η λιτότητα απέτυχε και εσείς την εφαρμόζετε ακόμα 

Σκληρή κριτική στην Κομισιόν ασκεί η βρετανική εφημερίδα «Guardian» στο σημερινό κύριο άρθρο της με τίτλο «Λιτότητα στην Ευρώπη: Μεγάλες σκοτούρες μικρές σκέψεις», όπου υποστηρίζει πως παρά την πλήρη αποτυχία της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής (την οποία ονομάζει «Plan A»), εξακολουθεί να εφαρμόζεται ακόμη στην Ελλάδα.


Στη συνέχεια, το άρθρο δανείζεται μια μεταφορά του Γιάννη Βαρουφάκη για τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο οποίος διερωτάται «αν μπορεί κανείς να τρέξει 100 μέτρα σπριντ σε 10 δευτερόλεπτα». «Σε μαστιγώνουν και σε απειλούν με αυστηρές κυρώσεις, αν πατώσεις. Καθώς ο Αύγουστος πλησιάζει ωστόσο και με τις επιδόσεις να εμφανίζουν επιδείνωση και όχι βελτίωση, οι επιστάτες αλλάζουν τροπάριο: ο στόχος παραμένει ο ίδιος, οι απειλές είναι εξίσου σοβαρές, αλλά η προθεσμία (εκπλήρωσης των υποχρεώσεων) παρατείνεται μέχρι το Δεκέμβριο περίπου», για να καταλήξει στη συνέχεια πως δεν έχει χαλαρώσει το ελληνικό πρόγραμμα αλλά αντίθετα έχει πάρει παράταση για το μέλλον ο «παράλογος μισανθρωπισμός τους», αναδημοσιεύουν τα Νέα.

Παράλληλα, στη συνέχεια της σκληρής κριτικής προς την Κομισιόν για τα σκληρά μέτρα λιτότητας, ο Guardian αναφέρει πως οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθέτησαν το ακόλουθο δόγμα: «μπορεί το "Plan A" να θεωρείται αποτυχημένο, αλλά εξακολουθεί να παραμένει βασική επιλογή». Η συγκεκριμένη πολιτική είναι βεβαίως «καλύτερη από το τίποτα». «Σε περίπτωση που έμπαιναν ποτέ στον πειρασμό να το κάνουν αρκεί μία ματιά στην Αθήνα για να δει κανείς το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό χάος που μπορεί να προκληθεί», υπογραμμίζει ο Guardian.

Το άρθρο κλείνει με τον Guardian να υποστηρίζει πως ο ευρωσκεπτικισμός παρουσιάζει συνεχείς αυξητικές τάσεις, ενώ χαρακτηρίζει την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για «επικείμενη "καταστροφή", αν δεν βρεθούν δουλειές για τους νέους», ως «ευχολόγια».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ