Προς ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού


Όλα είναι έτοιμα για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να βγει στον «αέρα» η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αποκρατικοποίηση του εθνικού αυτοκινητοδρόμου



Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο βασικότερα εμπόδια που καθυστερούσαν το εγχείρημα, δηλαδή οι δανειακές υποχρεώσεις της Εγνατίας και το πλάνο της αποκρατικοποίησης, φαίνεται να έχουν αρθεί.

Μία βασική αλλαγή είναι η τύχη των δανείων της εταιρείας. Το δάνειο των 250 εκατ. ευρώ που είχε χορηγήσει η Τράπεζα Πειραιώς θα εξυπηρετείται από τον παραχωρησιούχο επενδυτή, ενώ ο υπόλοιπος δανεισμός από την Εγνατία Οδό ΑΕ η οποία παραμένει στο Δημόσιο.


Το σχέδιο προβλέπει ότι οι ιδιώτες θα αναλάβουν τόσο την εκμετάλλευση των διοδίων της Εγνατίας όσο και των κάθετων οδικών αξόνων που ξεκινούν από τους ανισόπεδους κόμβους Καστοριάς (Δυτικής Σιάτιστας), Κορομηλιάς, Ιεροπηγής και Λαγκαδά / Σερρών, καθώς και των τμημάτων που τη συνδέουν με τους μεθοριακούς σταθμούς Κρυσταλλοπηγής, Προμαχώνα και Ευζώνων.

Όσο για την τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμοστεί στην Εγνατία Οδό, το πιθανότερο είναι πως είναι ίδια με εκείνη που ισχύει και για τους υπόλοιπους οδικούς άξονες.

Το έργο του οικονομικού συμβούλου στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έχει ανατεθεί στις «The Barclays Capital» και «Rothschild».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης