Μισό εκατομμύριο Βρετανοί στα συσσίτια


Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Βρετανοί υποχρεώνονται λόγω ένδειας και πείνας να καταφεύγουν σε οργανισμούς που πραγματοποιούν διανομή συσσιτίων, σύμφωνα με έρευνα των φιλανθρωπικών οργανώσεων Oxfam και Church Action on Poverty.


Ο αριθμός έχει τριπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο και εκτιμάται ότι θα μεγαλώσει περισσότερο παρά το γεγονός ότι η Βρετανία εξακολουθεί να είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Οι δύο οργανώσεις επισημαίνουν ως βασική αιτία για την καταφυγή τόσων περισσότερων πολιτών σε τράπεζες φαγητού την πολιτική περικοπών στο κράτος πρόνοιας, καθώς και τα λάθη ή τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ούτως ή άλλως μειωμένων κρατικών επιδομάτων.

Σημειώνεται επίσης η πτώση του βιοτικού επιπέδου πολλών οικογενειών στη Βρετανία λόγω των περικοπών ή του παγώματος μισθών, την ώρα που αυξάνονται οι τιμές σε είδη διατροφής και σε καύσιμα.

Την τελευταία πενταετία το κόστος των βασικών ειδών διατροφής στη Βρετανία έχει αυξηθεί κατά 35% και των καυσίμων θέρμανσης κατά 63%, όπως υπολογίζει η έκθεση.

ikypros.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης