ΑΡΤΑ: Αγκαλιάστηκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο


Με αφορμή την ολοκλήρωση, οσονούπω, των Πανελληνίων εξετάσεων η Αντιδήμαρχος Αρταίων κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι Πανελλήνιες εξετάσεις, η πρώτη μεγάλη δοκιμασία στη ζωή του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας, βαίνουν προς ολοκλήρωση. Εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους καλά αποτελέσματα και εκπλήρωση των ονείρων τους. 


Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου στους εθελοντές καθηγητές που πλαισίωσαν το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αρταίων, προσφέροντας τη δυνατότητα σε αδύναμους μαθητές να βοηθηθούν για τις πανελλήνιες και τις σχολικές εξετάσεις.

Από το Κοινωνικό Φροντιστήριο βοηθήθηκαν 35 περίπου παιδιά, ενώ απασχολήθηκαν 16 καθηγητές, οι οποίοι δίδαξαν μαθήματα γενικής παιδείας και κατεύθυνσης. Κατ’ αρχήν, όμως, παρέδωσαν μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και διέδωσαν το μήνυμα του εθελοντισμού.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν μια στοχευμένη κοινωνική παρέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αρταίων και βρήκε θετική ανταπόκριση από πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση όλα για τα μέλη και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Στις μέρες μας η αλληλεγγύη αποτελεί μοναδικό καταφύγιο γι’ αυτό πρέπει να υποστηριχθεί και να αναδειχθεί. Ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου όλους τους καθηγητές. Και αυτούς που δίδαξαν και αυτούς που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον, αλλά δεν συμμετείχαν σε αυτή τη φάση στο πρόγραμμα.

Η βοήθειά τους ήταν σημαντική, διότι με ανιδιοτέλεια και κοινωνική ευαισθησία, προσφέρθηκαν να καλύψουν τις φροντιστηριακές ανάγκες μαθητών, που οι οικογένειες τους αδυνατούσαν να καταβάλλουν δίδακτρα σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Για τους ίδιους αλλά και για όλους μας, η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση θα είναι, να δούμε τα παιδιά αυτά να προοδεύουν και να πραγματώνουν τους στόχους τους.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία. Εύχομαι η πρωτοβουλία αυτή να συνεχιστεί και να διευρυνθεί στο μέλλον. Μακάρι σύντομα να εξαλειφθεί η ανάγκη λειτουργίας τέτοιων δομών.

Μέχρι, όμως, να γίνει αυτό, ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης των αδύναμων συμπολιτών μας, με τη συμπαράσταση τέτοιων ανθρώπων που διαθέτουν τον πολύτιμο χρόνο τους για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς στα παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη.».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ