ΑΡΤΑ: Πάρτι στον ΟΓΑ με πλαστές συνταγές και βεβαιώσεις!


-Χορήγηση συσκευών οξυγόνου ακόμα και σε νεκρούς -Στον Εισαγγελέα Άρτας φάκελοι με παραβάσεις 

Μια ακόμη υπόθεση λεηλασίας του δημοσίου χρήματος, ερευνούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές της περιοχής μας, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι κεντρικές υπηρεσίες του ΟΓΑ. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΓΑ έχει δώσει εντολή να διαβιβαστούν οι φάκελοι τουλάχιστον δύο υποθέσεων στον εισαγγελέα Άρτας, προκειμένου να χτυπηθούν τα κυκλώματα που λυμαίνονται τα Ταμεία.

Οι έλεγχοι του ΟΓΑ εντόπισαν παρατυπίες και περίεργες παροχές σε συμβεβλημένα φαρμακεία της περιοχής Άρτας, όπου η περαιτέρω έρευνα έφερε στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως διακινούνταν πλαστές συνταγές, με αποτέλεσμα μεγάλη οικονομική επιβάρυνση του Ταμείου. Μάλιστα σε φαρμακεία που ελέγχθηκαν λέγεται πως βρέθηκαν σφραγίδες γιατρών που χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη έκδοση συνταγών με φάρμακα που ουδέποτε παρέλαβαν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα, από τους ελέγχους προέκυψε μεταξύ άλλων πως εκτελούνταν συνταγές με φάρμακα τα οποία δεν παραδόθηκαν σε ασφαλισμένους, συνταγογραφούνταν φάρμακα εν αγνοία τους κ.λ.π.

Ανάσα σε… πεθαμένους 

Άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση, που ήρθε στο φως από τους ελέγχους των υπαλλήλων στον ΟΓΑ, αφορά στη χορήγηση συσκευών οξυγόνου (υγρό οξυγόνο, συσκευές οξυγόνου κ.ά.), σε ασφαλισμένους που ουδέποτε είχαν εξεταστεί από τους γιατρούς, ενώ πολλοί είχαν αποβιώσει! Μάλιστα λέγεται πως για να εισπραχθούν τα χρήματα υποβάλλονταν ψευδείς καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων.

Στην υπόθεση πάντως λέγεται πως εμπλέκονται διοικητικοί υπάλληλοι, γιατροί που εξέδωσαν γνωματεύσεις για ασφαλισμένους που δεν είχαν εξετάσει, καθώς και υπάλληλοι που βεβαίωναν το γνήσιο υπογραφής των δικαιούχων! Προς το παρόν, το ύψος της ζημιάς για τον Οργανισμό δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ οι εξετάσεις από τις δικαστικές αρχές συνεχίζονται και ουδείς γνωρίζει μέχρι που θα φθάσουν.

από την τοπική ΗΧΩ 
http://tilevoasartas.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ