Bild: Η Ιταλία έδινε 500 ευρώ και προσωρινά έγγραφα σε λαθρομετανάστες για να εγκαταλείψουν τη χώρα


Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, το ιταλικό κράτος έδωσε σε κάθε ενδιαφερόμενο μετανάστη από 500 ευρώ

Οι πρόσφυγες προέρχονταν από αφρικανικές χώρες, όπως η Γκάνα και το Τόγκο και είχαν περάσει στην Ιταλία με ενδιάμεσο σταθμό τη Λιβύη.


Εκατοντάδες από αυτούς έχουν εγκατασταθεί σε γερμανικές πόλεις, οι περισσότεροι μάλιστα είναι άστεγοι και άνεργοι, καθώς δεν δικαιούνται άδειας εργασίας και παραμονής ούτε κάποιων κοινωνικών επιδομάτων.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών διαπραγματεύεται με την Ρώμη από τις αρχές Μαΐου την επιστροφή των λαθρομεταναστών στην Ιταλία. Εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε, ότι «Λάβαμε από την Ιταλία τη διαβεβαίωση, ότι θα πάρουν πίσω τους πρόσφυγες».

Η μεταφορά τους θα γίνει αεροπορικά, αφού το ταξίδι με λεωφορείο ή τρένο προσφέρει πολλές δυνατότητες διαφυγής στους λαθρομετανάστες. Το κόστος της μεταφοράς θα επωμισθούν τα γερμανικά κρατίδια.

Στις αρχές Μαρτίου είχε προειδοποιήσει το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών τις αρμόδιες Αρχές των κρατιδίων με εγκύκλιο για την μετακίνηση πολιτών από τρίτες χώρες προς τη Γερμανία και κυρίως προς τη νότια Βαυαρία. Οι μετακινήσεις γίνονταν με τουριστικά λεωφορεία και με τρένα, που έρχονταν από την Ιταλία.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς, η Ιταλία χορήγησε στους πρόσφυγες προσωρινά έγγραφα παραμονής διάρκειας τριών μηνών για τις χώρες του Συμφώνου Σένγκεν, χωρίς να συνεννοηθεί προηγουμένως με τους ευρωπαίους εταίρους της.

Επίσης κάθε πρόσφυγας ελάμβανε 500 ευρώ, εφόσον εγκατέλειπε οικειοθελώς τις εγκαταστάσεις υποδοχής τους στην Ιταλία.

Πηγή:  iefimerida.gr http:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης