Εντυπωσιακή η παρουσίαση της Έλιας Στασινού


-Δείτε την παρουσίαση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου ''Ο Αθάμας" στην Πανηπειρωτική για το ''Αθαμάνιο - Πράσινο Χωριό", έτσι όπως αυτή έγινε με τις άκρως ενδιαφέρουσες διαφάνειες της Έλιας Στασινού. 

Όπως είναι γνωστό την Πέμπτη 25 Απριλίου με πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών Αθηνών, της Αδελφότητας Αθαμανιωτών και Κάτω Αθαμανιωτών και της Ένωσης Συλλόγων και Αδελφοτήτων του πρώην Δήμου Αθαμανίας... (Δείτε επίσης φώτο από την συνέντευξη)


...δόθηκε συνέντευξη τύπου με θέμα: «ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ»

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Άρτας της Ν. Δ. Γιώργος Στύλιος, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Ρίζο και τους Δημοτικούς Συμβούλους Παύλο Μπούρη και Γιάννη Νάκη, ο πρώην Δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης και εκπρόσωποι πολλών τοπικών φορέων και φορέων της αποδημίας, καθώς και εκπρόσωποι του Τύπου. 

Το Ψήφισμα

Ομόφωνα εκφράστηκε από τους παριστάμενους η ανάγκη αποκατάστασης της νομιμότητας η οποία έχει τρωθεί από τις ενέργειες της Διοίκησης, με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ και πλέον ειδικότερα με την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης και της διαδικασίας ανατροπής των κριτηρίων που υπήρχαν στην αρχική προκήρυξη με βάση τα οποία έχουν συνταχθεί και οι φάκελοι των ενδιαφερομένων χωριών. 

Σημειωτέον ότι οι αλλαγές αυτές έλαβαν χώρα μετά την υποβολή και ανάγνωση των τεχνικών και οικονομικών κριτηρίων των φακέλων. Συνεπώς ομόφωνα αποφασίσθηκε να ζητηθεί η άρση όλων των αποφάσεων που λήφθηκαν από οποιοδήποτε εμπλεκόμενο φορέα μετά την κατάθεση των φακέλων και να ισχύσουν τα κριτήρια και ο τρόπος αξιολόγησης της αρχικής προκήρυξης.

Οι διαφάνειες της Έλιας Στασινού


















Λίγα λόγια από σχετικό ρεπορτάζ του Χρίστου Τούμπουρου που δημοσιεύθηκε στο http://romiazirou.blogspot.gr 

Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Οικονόμου με λόγο κατατοπιστικό, παρουσίασε την όλη «δράση των αρμοδίων», οι οποίοι άλλαξαν τη διαδικασία αξιολόγησης και ανέτρεψαν τα κριτήρια της αρχικής προκήρυξης. Από τα πέντε (5) άφησαν μόνο το ένα. Σ’ αυτό μόνο υπολείπεται το Αθαμάνιο. Τυχαίο; Δεν νομίζω… Πάντως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι ο κ. Πρόεδρος ήταν απόλυτα ενημερωμένος. Και τέλος πάντων, έβαλε το θέμα στη σωστή βάση: «πρόκειται για ανάδειξη του ημετερισμού και της ευνοιοκρατίας». Όσο κι αν είναι κακόσημος αυτός ο νεολογισμός, αποτυπώνει όμως απόλυτα την πραγματικότητα. 

Ακολούθως μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών κ. Χρήστος Λαναράς, ο οποίος τόνισε πως αυτά και κάτι τέτοια κατάντησαν τα Τζουμέρκα περιοχή γερόντων… 

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Αθαμανιωτών και Κάτω Αθαμανιωτών κ. Λεωνίδας Τσίπρας εξέφρασε την πικρία του για τις μεθοδεύσεις των αρμοδίων προκειμένου να αποκλειστεί το Αθαμάνιο. 

Ο κ. Αντώνης Κοντός ως εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων και Αδελφοτήτων του πρώην Δήμου Αθαμανίας τόνισε πως είναι κατάφωρη η αδικία και πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί. 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Άρτας κ. Γεώργιος Στύλιος εντόπισε το όλο πρόβλημα στη γραφειοκρατία και είπε επί λέξει: «Δεν γνωρίζω, αν η γραφειοκρατία φτάνει μέχρι τον Πρωθυπουργό ή τον Υπουργό». Ακολούθως κατηγόρησε την Αντιπολίτευση και προέτρεψε: «Κάντε κάτι…» 

Η κ. Όλγα Γεροβασίλη ανταπαντώντας είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι να κάνει κάτι η Αντιπολίτευση, το πρόβλημα είναι να φύγει η κυβέρνηση. Αμφότεροι συνετάχθησαν με τις ενέργειες της Πανηπειρωτικής! Συντάσσομαι… Συνεταξάμην κλπ. 

Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος παρουσίασε το πρόβλημα και τόνισε πως το πρόβλημα αρχίζει από 28 Σεπτεμβρίου 2012, όταν και άλλαξαν τους όρους που περιείχε η προκήρυξη. 

Έγινε διαλογική συζήτηση και ακολούθως εκδόθηκε το παραπάνω ψήφισμα. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, κ. Διευθυντά, άπαντες δήλωσαν πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα, καθόσον ουσιαστικά στο Αθαμάνιο «ανήκει» το Ενεργειακό Χωριό και θα συνεχίσουν το αγώνα τους μέχρι τελικής δικαίωσης.

Φωτογραφίες από την συνέντευξη τύπου στην ΠΣΕ













Σχόλια

  1. ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟ? ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ? ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΔΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.ΤΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΩΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηρθε τελευταίο γιατί κυβερνούν κάτι ζωα που εσυ ψηφίζεις.
    Τι δεν καταλαβαίνεις???Μπεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοπέλα μου πρέπει να ασχοληθείς με τίποτα πιο ευτελές γιατί και που σε ανέχονται στο Αθαμάνιο πολύ σου είναι. Ασχολήσου λοιπόν με κάτι το οποίο ''γνωρίζεις καλα''και ασε αυτούς που πρέπει να ασχοληθούν με το Αθαμάνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ