ΠΡΕΒΕΖΑ: Ένα θέμα που ταλανίζει για χρόνια την πόλη


Αναδρομή στην υπόθεση του λιμανιού και ειδικά στο ιστορικό λιμάνι έγινε χθες κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα. Ένα θέμα που ταλανίζει για χρόνια την πόλη της Πρέβεζας και την τοπική κοινωνία. 


Σαν δημοτική αρχή είμαστε θετικοί να γίνει η μαρίνα γιατί όταν μιλάμε για οργανωμένο θαλάσσιο τουρισμό δεν νοείται να μην λειτουργεί μια σύγχρονη και ασφαλή μαρίνα ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χ.Μπαΐλης.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Πρέβεζας επεσήμανε πως θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες με το νόμιμο και διαφανή τρόπο ώστε να εξυπηρετείται μόνο το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της πόλης και να τηρηθούν αυστηρά οι όροι της διακήρυξης του έργου και οι υπογραφόμενες συμβάσεις.

Τέρμα στη μιζέρια και στους φτηνούς λαϊκισμούς, βλέπουμε μπροστά βλέπουμε το καλό της Πρέβεζας και με οδηγό αυτό το καλό θα προχωρήσουμε σε αποφάσεις μόλις το δημοτικό συμβούλιο αναλάβει τις αρμοδιότητες του όταν το λιμενικό ταμείο περιέλθει οριστικά στο δήμο, υπογράμμισε ο κ. Μπαΐλης.

Υπέρ της μαρίνας τέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Στέργιος Γιαννάκης αρκεί όπως είπε να είναι νόμιμες οι διαδικασίες. Την αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης κ. Τσοβίλης και ζήτησε τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίτσας έθεσε το ερώτημα αν θέλουμε να έρθει το λιμενικό ταμείο στο δήμο και σημείωσε ότι ως παράταξη έχει προτάσεις που θα δημιουργήσουν άλλες αναπτυξιακές προοπτικές, ενώ ο κ. Ρέντζος τόνισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το σύνολο του δημόσιου χώρου της Πρέβεζας μέσα στο οποίο υπάρχει και το λιμάνι.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης