«Αλαλούμ» στην Κύπρο – Στήνονται λαϊκά δικαστήρια


Την λίστα με ονόματα καταθετών που έβγαλαν στο εξωτερικό 500.000 ευρώ και άνω ζήτησε επίσημα η Βουλή από την Κεντρική Τράπεζα. Η λίστα όσων έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό θα γίνει γνωστή κάτω από δύο προϋποθέσεις. (Βίντεο)


Η μία είναι η ανακοίνωση των ονομάτων να πραγματοποιηθεί σε «κλειστή» συνεδρίαση της Βουλής και η δεύτερη το να ανάψει το «πράσινο» φως για δημοσιοποίηση των ονομάτων ο Γενικός Εισαγγελέας, εάν κρίνει ότι είναι για το δημόσιο συμφέρον. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, αυτή την στιγμή η Κεντρική Τράπεζα δεν έχει ετοιμάσει κατάλογο με καταθέτες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Επίσης, σήμερα στη Βουλή υπήρξαν συζητήσεις για «όργιο» διασπάθισης χρημάτων του ELA στην Λαϊκή Τράπεζα. Πολλά δισ. ευρώ ρευστότητας που είχαν σταλεί στην Λαϊκή Τράπεζα στην Ελλάδα, «έφυγαν» από καταθέτες και μέλη του ΔΣ και τοποθετήθηκαν σε άλλες τράπεζες. Σύμφωνα με την Βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η αναλογία δανείων – καταθέσεων ήταν σχεδόν δύο προς ένα. Πιο αναλυτικά 11,8 δισ. ήταν τα δάνεια και οι καταθέσεις μόλις 6 δισ. ευρώ.

Διαδήλωση έξω από την Κεντρική Τράπεζα

Στο μεταξύ, με αίτημα την παραίτηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη και την ανάκληση διατάγματός του για τον διορισμό διαχειριστή, υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου διαδηλώνουν έξω από την Κεντρική Τράπεζα.


Κόσμος έξω από την κεντρική τράπεζα από 24hcomcy

Μιλώντας εκ μέρους τους, ο Δήμος Δημοσθένους, αρχαιότερος υπάλληλος της Τράπεζας Κύπρου, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους είτε με sms είτε με άλλους τρόπους επικοινωνίας να φέρουν όλη την Κύπρο έξω από την Κεντρική Τράπεζα.

Πρόσθεσε ότι αν καταρρεύσει η Τράπεζα Κύπρου, θα καταρρεύσει η Κύπρος, σημειώνοντας ότι «θα διεκδικήσουμε ανάκληση του διατάγματος και θα αγωνιστούμε μέχρι αυτό να ανακληθεί». Οι διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα, όπως: «Κάτω τα χέρια από την Κύπρο», «Δεν θα τους αφήσουμε», «Δημητριάδη πήγαινε σπίτι».

real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ