Νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης στο Δήμο Αρταίων


Νέο απορριμματοφόρο εξασφάλισε ο Δήμος Αρταίων για τις ανάγκες της ανακύκλωσης. 

Το δωρεάν απορριμματοφόρο θα διατεθεί από την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.  ως επιβράβευση για την επιτυχημένη πορεία της ανακύκλωσης στο νέο Καλλικρατικό  Δήμο αφού η Υπηρεσία Καθαριότητας κατάφερε να διπλασιάσει τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών κατά το 2012. 


Η ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου και πλαστικού στο Δήμο Αρταίων ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2009 μετά από σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. και του Δήμου Αρταίων.

Η μηνιαία αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών το 2009 κυμάνθηκε σε 80-85 τόνους περίπου. Το 2010 ανέβηκε στους 100-110 τόνους/μήνα. Από το 2011 και μετά έγινε προσπάθεια ώστε να συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης και οι επιχειρήσεις (βιοτεχνίες, καταστήματα) κ.λ.π., προκειμένου να αυξηθεί το μηνιαίο  τονάζ.

Το 2012 ξεκίνησαν να γίνονται διπλά δρομολόγια (σε δύο βάρδιες), ενώ ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν πιλοτικά ορισμένοι κάδοι στις έδρες των Δ.Ε. προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητα στη συμμετοχή των κατοίκων.

Για το λόγο αυτό το έτος 2012 συλλέχθηκε, με βάση τα στοιχεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., η ποσότητα των 2.683,47 τόνους (περίπου 223,6 τόνους/μήνα) αυξάνοντας κατά 100% και πλέον τις αρχικές ποσότητες των υλικών.

Η Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. στα πλαίσια της πολύ καλής συνεργασίας με το Δήμο Αρταίων και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος αφού η ανακύκλωση προχωρά με ραγδαίους ρυθμούς στο Δήμο μας, αποφάσισε να δωρίσει στην Υπηρεσία Καθαριότητας ένα όχημα χωρητικότητας 15-16 κ.μ. και 240 κάδους ανακύκλωσης προκειμένου αυτή να καλύψει την ανακύκλωση σε όλες πλέον τις Δ.Ε.
Οι 240 κάδοι ανακύκλωσης, έχουν ήδη παραληφθεί, ενώ, εντός των επομένων ημερών, αναμένει το και νέο όχημα.

Σκοπός της Υπηρεσίας είναι να φτάσει και να ξεπεράσει τους 300 τόνους/μήνα ανακυκλώσιμων υλικών, συμβάλλοντας έτσι, ακόμη περισσότερο, στην αύξηση της ανακύκλωσης.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Γρηγόρης Βλάρας δήλωσε τα εξής: «Η καθαριότητα και η βελτίωση της ποιότητας ζωής αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Η ανακύκλωση είναι ένας κρίσιμος τομέας της Καθαριότητας όπου έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας, αλλά και στη διαμόρφωση μιας πολύ διαφορετικής αντίληψης για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η ανακύκλωση έχει μπει για τα καλά στη ζωή των δημοτών.

Χάρη στη δική τους ευαισθητοποίηση και συνεργασία καταφέραμε να διπλασιάσουμε τον όγκο των υλικών που συλλέχθηκαν και διατέθηκαν στην ανακύκλωση, εξασφαλίζοντας έτσι ένα δεύτερο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης για το Δήμο μας, που θα διευκολύνει το σημαντικό έργο που επιτελείται σε αυτόν τον τομέα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν με τη στάση τους στην καλύτερη λειτουργία της ανακύκλωσης, Υπηρεσίες, φορείς και πολίτες. Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι δημότες ανταποκρίνονται και συμμετέχουν ολοένα και περισσότερο στην ανακύκλωση.

Με δεδομένη τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα ως Δήμος θα συνεχίσουμε πιο εντατικά την προσπάθεια για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής προστασίας και την υιοθέτηση κοινής οικολογικής στάσης στο πρόβλημα των απορριμμάτων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης