Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για την ελάφρυνση των δανειοληπτών


Σύγκλιση απόψεων με την Ένωση Ελληνικών τραπεζών για τη σχεδιαζόμενη νέα ρύθμιση χρεών από δάνεια, διαπιστώθηκε στη σύσκεψη που είχε το προεδρείο της ΕΕΤ με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό κ.Θανάση Σκορδά.


Το δύσκολο όμως, όπως όλα δείχνουν, είναι να πειστεί και η Τρόικα. Το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει πως «η ρύθμιση δεν θα προκαλεί σοβαρή οικονομική ζημιά και δεν οδηγεί στην ανάγκη για πρόσθετες ρυθμίσεις και ενισχύσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν συνεπάγεται και κάποιο κόστος για αυτές.

Τις προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ετοιμάσει κοινή γραμμή άμυνας με την Τράπεζα της Ελλάδος, που θα αναλάβει να επεξεργαστεί περαιτέρω ζητήματα που αφορούν τη νέα ρύθμιση χρεών από δάνεια, πριν τεθεί οριστικά προς κρίση και έγκριση στην Τρόικα.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμίσεις αφορούν στην πληρωμή μόνο των τόκων για τα επόμενα 4 χρόνια σε δανειολήπτες που έχουν χάσει το 35% του εισοδήματός τους την τελευταία τρία έτη, δεν έχουν εισόδημα πάνω από 25 χιλιάδες ευρώ και η υποθήκη της πρώτης κατοικίας δεν ξεπερνά τις 180 χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε ρεπορτάζ στο newmoney.gr

protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ