339 κιλά χασίς ανάμεσα σε μπάλες τριφυλλιού


Συνελήφθησαν τρεις έμποροι ναρκωτικών για εισαγωγή και διακίνηση κάνναβης 

 Κατασχέθηκαν περισσότερα από (339) κιλά κάνναβης, τα οποία ήταν κρυμμένα σε καρότσα φορτηγού ανάμεσα σε μπάλες τριφυλλιού


Στο πλαίσιο εξειδικευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν χθες (23-02-2013) αργά το βράδυ, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις έμποροι ναρκωτικών, οι οποίοι εισήγαγαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας.

Πρόκειται για τρεις νεαρούς Έλληνες, ηλικίας 30, 26 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.


Για τη διακίνηση των ναρκωτικών επιστρατεύτηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς χθες αργά το βράδυ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος, διαπιστώθηκε ότι η καρότσα του ήταν φορτωμένη με μπάλες από τριφύλλι, οι οποίες χρησιμοποιούνταν για την απόκρυψη (317) δεμάτων, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (339) κιλών και (818) γραμμαρίων.


 Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε εμπλοκή και άλλου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες (ηλικίας 26 και 25 ετών), το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής και το οποίο εντοπίστηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
• ποσότητα κάνναβης βάρους (339.818) γραμμαρίων
• δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
• τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
• το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ