ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Μια αληθινή ηπειρώτικη εκδήλωση

Το ζεύγος Ζιάκκα μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Γιάννη Κωστούλα

Συνιστά νομοτελειακό κανόνα, ότι κάθε εκδήλωση των Ηπειρωτών Ηλιούπολης στέφεται με απόλυτη επιτυχία, γιατί χαρακτηρίζεται από το άρτιο της οργάνωσης και την καθολική συμμετοχή όχι μόνο των μελών, αλλά και των φίλων. 


 Αυτό που έγινε όμως την Κυριακή 27 Ιανουαρίου τ.ε. στο ”Μουσικό Σαλόνι”, (Λ. Βουλιαγμένης 370) ήταν, -θα έλεγαν και στην Ήπειρο- «απ’ τ’ Άγραφα». Οι Ηπειρώτες Ηλιούπολης οργάνωσαν την Κοπή της Πίτας και τον ετήσιο χορό τους. Η προσέλευση του κόσμου –κατά την έκφραση του Αντιπροέδρου του συλλόγου κ. Θωμά Ντάσιου- ήταν όχι μόνο απρόσμενη, αλλά απίστευτη!

Πράγματι μία ώρα πριν από την προκαθορισθείσα η αίθουσα ήταν πλήρης και μεγάλος αριθμός θαμώνων παρέμεινε όρθιος. Δεν έφυγαν, δεν απογοητεύτηκαν, αλλά παρέμειναν και γλέντησαν μέχρι τέλους. Γεμάτοι χαμόγελα, κατακόκκινοι απ’ τη χαρά τους, έμπλεοι κεφιού και ικανοποίησης όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου εξυπηρετούσαν με προθυμία τους θαμώνες.

 Η εξυπηρέτηση από το κατάστημα και η ποιότητα των εδεσμάτων «ενισχυμένα» με πίτες ηπειρώτικης εξαιρετικής και μοναδικής γεύσης, πολύ περισσότερο το κλαρίνο του αξεπέραστου Ναπ. Δάμου, όλα αυτά συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί μια μουσική ηπειρώτικη πανδαισία και να γίνει ένα τρικούβερτο γλέντι.

 Μιλώντας ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Θωμάς Ντάσιος αφού καλωσόρισε όλους τους συνδαιτυμόνες ανακοίνωσε ότι το έτος 2013 είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Ηπείρου. Η πρώτη εκδήλωση των Ηπειρωτών θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου τ.ε. με το θεατρικό έργο «Η λευτεριά δεν έρχεται μόνη της» που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης.

Θα επακολουθήσουν και άλλες -πάμπολλες και επάξιες- εκδηλώσεις. Παρευρέθηκαν και ιερούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Σπυρ. Κατραμάδος, ο πατήρ Παναγιώτης (Ιερός ναός Αγ. Νικολάου), ο πατήρ Χαράλαμπος (Κοίμηση) και ο πατήρ Σωτήριος (Αγ. Κωνσταντίνος), ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασσόπουλος με όλους τους Αντιδημάρχους, καθώς και πλήθος Δημοτικών Συμβούλων, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Θεοδ. Γεωργάκης και Ιωαν. Αναγνώστου, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παρασκευάς Γιαννόπουλος , ο κ. Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος , ο Πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Αργυρούπολης κ. Κωτσαντής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης κ. Σούλα Βαμβακούση κ.α.


Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στο ζεύγος Ζιάκκα οι οποίοι κάθε χρόνο «φκιάχνουν» την πίτα. ( Να σημειωθεί ότι φέτος η Πρωτοχρονιάτική πίτα του Συλλόγου ζύγιζε 37 κιλά!)

Ευχή όλων ήταν και είναι να συνεχίσουν οι Ηπειρώτες με τον ίδιο ζήλο τη δράση τους για τη διατήρηση και προώθηση της ηπειρώτικης παράδοσης και την ουσιαστική και με περιεχόμενο παρέμβασή τους στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης της Ηλιούπολης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ