Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Δεδομένων


 "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι πρωταγωνιστής στην προσπάθεια για αποτελεσματική προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Ευρώπη" δηλώνει ο Δημήτρης Δρούτσας.


Με την ευκαιρία της χθεσινής επετείου της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Δεδομένων, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Δρούτσας, εκπρόσωπος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 "Η εντυπωσιακή ανάπτυξη της τεχνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες κάνει πλέον επιτακτική τη ανάγκη ύπαρξης ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου που θα διασφαλίζει απόλυτα την ασφάλεια των δεδομένων κάθε Ευρωπαίου πολίτη, κυρίως σε ότι αφορά το διαδίκτυο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει, τον τελευταίο χρόνο, στη διαμόρφωση της νέας νομοθεσίας έχοντας ως γνώμονα ακριβώς αυτή την υποχρέωση: Οι Ευρωπαίοι πολίτες απαιτούν από εμάς να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία των δεδομένων τους και την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους"

Οι προτάσεις της Κομισιόν, που δημοσιεύτηκαν πριν από ένα περίπου χρόνο, έρχονται στη μορφή ενός δεσμευτικού κανονισμού για την προστασία προσωπικών δεδομένων και μίας οδηγίας που αφορά αποκλειστικά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από τις δικαστικές, εισαγγελικές και άλλες αρμόδιες αρχές για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων. Ο κ. Δρούτσας έχει οριστεί εκπρόσωπος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για το νομοθετικό αυτό πακέτο.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης τροπολογιών, στο τέλος Φεβρουαρίου, η έκθεση αναμένεται να υιοθετηθεί από την αρμόδια Επιτροπή του ΕΚ. Στόχος του Κοινοβουλίου είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν το τέλος της παρούσας θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή τον Ιούνιο του 2014.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης