Ο κρύος καιρός κάνει καλό στην υγεία


Ο χειμώνας είναι ίσως από τις λιγότερο αγαπημένες εποχές των ανθρώπων, λόγω του κρύου καιρού που τον συνοδεύει. 

Ωστόσο όσοι μετράτε αντίστροφα τις μέρες μέχρι τον ζεστό Απρίλη, ξανασκεφτείτε το, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο παγωμένος καιρός ωφελεί τον οργανισμό σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

  • Το κρύο μειώνει τις φλεγμονές και τα πρηξίματα:
    Όταν χτυπάμε συνήθως βάζουμε πάγο στο πόδι μας για να απορροφήσει το κάψιμο και να υποχωρήσει το πρήξιμο. Ποιός ο λόγος να το κάνουμε αυτό όμως όταν ο ίδιος ο καιρός είναι παγωμένος;
  • Το κρύο «καίει» θερμίδες
    Πιθανότατα έχετε ακουστά το «καφέ» λίπος, ένα είδος λίπους που βρίσκεται από φυσικού του στον οργανισμός και όταν ενεργοποιηθεί, καίει το «λευκό» λίπος που προσλαμβάνουμε από τη διατροφή. Η ενεργοποίηση του καφέ λίπους προκαλείται από το κρύο.
  • Το κρύο εξαφανίζει τα βλαβερά έντομα
    Αν δεν αντέχετε εσείς το κρύο, φανταστείτε πως νιώθουν τα κουνούπια και οι σκνίπες. Ένα από τα καλά του κρύου λοιπόν, είναι ότι ξεφορτωνόμαστε όλα τα ενοχλητικά ζουζούνια που μας βασανίζουν τα καλοκαίρια και συχνά ευθύνονται για σοβαρές μολύνσεις.
  • Το κρύο βελτιώνει την εικόνα του σώματός σας
    Τα πολλά και ζεστά ρούχα σας εξασφαλίζουν μία ιδανική κάλυψη και δε χρειάζεται να βασανίζετε τον οργανισμό σας ώστε να γίνετε άμεσα αδύνατες για να βγείτε στην παραλία, αλλά μπορείτε να κάνετε μία δίαιτα σιγά σιγά και χωρίς άγχος, γεγονός που ωφελεί τον οργανισμό περισσότερο από τις δίαιτες αστραπή του καλοκαιριού που δεν είναι ούτε αποτελεσματικές, ούτε ασφαλείς.
Όσο για τα ψυχολογικά και πρακτικά οφέλη, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κρύος καιρός και η καταιγίδα μας κάνει να εκτιμάμε περισσότερο μία ηλιόλουστη μέρα όταν έρθει, ενώ μας φέρνει και πιο κοντά , αφού δεν έχουμε τόσο διάθεση να βγούμε από το σπίτι και περνάμε περισσότερο χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης