Νέος κύκλος ερευνών για τον αγνοούμενο στο Πάπιγκο


Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 30χρονου ορειβάτη στην περιοχή του Λάπατου. 

Στις οκτώ παρά τέταρτο απογειώθηκε από τα Γιάννινα ο επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χήτος ο οποίος μετέχει με το ελικόπτερο του εθελοντικά στην έρευνα. 


Η δυνατότητα που έχει το μικρό,ελαφρύ ελικόπτερο του Βασίλη Χήτου να πετάξει σε πολύ χαμηλό ύψος έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του 30χρονου.

Ήδη το μικρο ελικόπτερο έχει κάνει τις πρώτες,πολύ ριψοκίνδυνες πτήσεις πάνω από τις απόκρημνες και δύσβατες χαράδρες της Νταβάλιστας και οι έρευνες πλέον, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν θα συνεχιστούν από τις επίγειες δυνάμεις της ΕΜΑΚ και τον υπεύθυνο του ορειβατικού καταφυγίου της Τύμφης,οι οποίοι και αρχίζουν αυτή την ώρα εκτεταμένες έρευνες.

Ο καλός καιρός είναι σύμμαχος των συνεργείων διάσωσης,μιας και υπάρχει αρκετά μεγάλη ορατότητα!

Άκαρπες οι χθεσινές έρευνες

Αμείωτες συνεχίστηκαν και χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη που κατακρημνίστηκε σε χαράδρα κάτω από την κορυφή  «Λάπατος» στο Πάπιγκο.Το ελικόπτερο Super Puma που βρέθηκε άμεσα στην περιοχή, αλλά και ένα ιδιωτικό,πραγματοποίησαν συνεχώς πτήσεις , χωρίς δυστυχώς να εντοπίσουν κάτι..

Η νέα εξέλιξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης  είχε να κάνει με το κινητό που είχε μαζί του ο άτυχος ορειβάτης, το οποίο και εντοπίστηκε ανοιχτό, έπειτα από τις ενέργειες της εταιρείας κινητής.

Κάτι όμως που δεν αναμένεται να βοηθήσει τις έρευνες, μιας και θα πρέπει να συγκριθούν παρόμοιες καταγραφές από περισσότερες κεραίες,έτσι ώστε το δίκτυο να εντοπίσει-πάντα κατά προσέγγιση- την θέση του κινητού τηλεφώνου με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Αυτό δεν είναι εύκολο, μιας και μια τριγωνομετρική καταγραφή προς το παρόν δεν είναι δυνατή,χωρίς και την βοήθεια των Αλβανικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας,αφού  οι πεζοπόροι που επισκέπτονται την περιοχή, γνωρίζουν πως τις περισσότερες φορές εξυπηρετούνται από τα Αλβανικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και όχι τα Ελληνικά!!!

Το πρωί θα συνεχιστούν και πάλι οι έρευνες, με σύμμαχο τον καλό καρό,στις οποίες όμως δεν θα συμμετέχει το ελικόπτερο Super Puma τους Στρατού,αλλά ένα ελικόπτερο ιδιώτη από την περιοχή μας,το οποίο και θα αρχίσει τις πτήσεις του στις 8 το πρωί στο στόμιο του Αώου.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

  1. Γιατί πρέπει να πληρώνουμε εκατομμύρια γιά τις τρέλλες του ενός καί του άλλου ανισόρροπου; Ξέρετε πόσο θα κοστίσουν οι έρευνες με το ελικόπτερο καί με την απασχόληση των άλλων Υπηρεσιών; Να γίνει γνωστό σε όλους τους ανισόρροπους ότι, σε κάθε περίπτωση, το κράτος δεν έχει περισεύματα γιά να πληρώνει ανοησίες.
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσυ ο απο επανω εισαι εντελως ηλίθιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης