Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Άρτας


Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Γιώργος Λαμπρούλης με θέμα: «Σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών στην περιοχή της Άρτας λόγω της κατάργησης των νυκτερινών βαρδιών των οδηγών ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας». 


Η ερώτηση έχει ως εξής: 

«Ακάλυπτοι θα παραμένουν όσοι αρρωστήσουν τις νύχτες, τις Κυριακές και τις αργίες με κίνδυνο ακόμα και της ζωής τους, μετά την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Άρτας να καταργήσει για όλες τις νύχτες τις βάρδιες των οδηγών ασθενοφόρων, στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Αγνάντων, Ανω Καλεντίνης και Βουργαρελίου καθώς επίσης και τις πρωινές και απογευματινές βάρδιες στα Κέντρα Υγείας για τις Κυριακές και τις Αργίες.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείο Άρτας προχώρησε σ’ αυτή την εγκληματική απόφαση  «λόγω της έλλειψης οδηγών και λόγω δεσμεύσεων Δημοσιονομικής προσαρμογής στο κόστος νυχτερινών-αργιών-εξαιρέσιμων και υπερωριών» όπως αναφέρεται και στην απόφαση.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας προχώρησε σ’ αυτή την προκλητική απόφαση λες και το έμφραγμα ή το τροχαίο ατύχημα προγραμματίζεται. Γιατί για την κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, την ΕΕ, υπέρτατη ανάγκη είναι η κερδοφορία των μονοπωλίων, και όχι η υγεία και η ζωή των ανθρώπων, τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Γι‘ αυτό κόβουν μισθούς, συντάξεις, μειώνουν τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, αφήνουν μια ολόκληρη περιοχή χωρίς ασθενοφόρα, το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας χωρίς το αναγκαίο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, για να μεταφέρουν κονδύλια για την χρημα–τοδότηση των επιχειρηματιών. Να πως βρέθηκαν τα 200 δις που χάρισαν στις τράπεζες οι κυβερνήσεις τα τελευταία 3 χρόνια, άλλα δεκάδες δις που χρηματοδοτούν τους επιχειρηματίες από άλλο δρόμο, τα 600 δις καταθέσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών στις τράπεζες της Ελβετίας και στις διάφορες λίστες.

Όπως κατανοεί ο καθένας αυτή η απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική που έχει συνδιαμορφωθεί από τους εκπροσώπους των μεγαλοεπιχειρηματιών, της ΕΕ, και την τρόικα,  εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή, όσων έχουν ανάγκη των υπηρεσιών υγείας.

Άλλωστε οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του ΚΚΕ, ότι αποτέλεσμα της βάρβαρης αυτής πολιτικής είναι η αύξηση του επιπέδου νοσηρότητας του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων καθώς και η μείωση του προσδόκιμου ζωής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων στο Νοσοκομείο της Άρτας και των Κέντρων Υγείας. Πιο  συγκεκριμένα:

-Την κατεπείγουσα ανάκληση της απόφασης που σταματάει τις βάρδιες των οδηγών ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας και την κατεπείγουσα πρόσληψη όλων των απαραίτητων μόνιμων οδηγών και πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, ούτως ώστε να είναι πλήρως καλυμμένη επί 24ωρου βάσεως όλη η περιοχή, πεδινή και ορεινή με βάση τους αναγκαίους όρους ασφαλείας και επιστημονικούς κανόνες της έγκαιρης αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών.

-Την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ανάπτυξη τόσο του Νοσοκομείου όσο και των Κέντρων Υγείας με βάση τις ανάγκες για προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής, με εξασφάλιση γενναίας χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και εξασφάλιση με την απαραίτητη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

-Να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν, προσερχόμενοι στο Νοσοκομείο να εξεταστούν ή να νοσηλευθούν, είτε είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι ή άνεργοι, Έλληνες ή μετανάστες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης