Η Σουηδία στέλνει τους ανέργους της στην Ελλάδα για... δουλειά


Προς την Ελλάδα και την Ισπανία κατευθύνει η υπηρεσία απασχόλησης της Σουηδίας τους νέους ανέργους της. Το σκεπτικό της εκστρατείας


H σουηδική υπηρεσία για την απασχόληση ξεκίνησε εκστρατεία προτρέποντας τους άνεργους νεαρούς Σουηδούς να αναζητήσουν καλοκαιρινή εργασία στις χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την έλλειψη θέσεων εργασίας, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

"Εκατοντάδες θέσεις εργασίας για την καλοκαιρινή σεζόν γύρω από τη Μεσόγειο μπορούν να καλυφθούν από νεαρούς Σουηδούς", γράφει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Ζητούνται μεταξύ άλλων γυμναστές, χορογράφοι, σκηνογράφοι, τεχνικοί ήχου και εικόνας, έτοιμοι να εξυπηρετήσουν μια πελατεία από τη Σκανδιναβία στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο.

Όλες αυτές οι θέσεις εργασίας θα ανακοινωθούν στη διάρκεια έκθεσης που εγκαινιάζεται στην πόλη Μάλμο στις 4 Φεβρουαρίου.

Ορισμένες από αυτές τις θέσεις εργασίας, που βρίσκονται σε τουριστικά συγκροτήματα, δεν είναι εύκολα προσβάσιμες στους νέους των χωρών αυτών, γιατί απαιτείται η γνώση μιας σκανδιναβικής γλώσσας. Όχι όμως όλες, εξηγεί η Κριστίνα Γκάρντεμπρο Γιόχανσον, σύμβουλος του προγράμματος για τις ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας (EURES) στη σουηδική υπηρεσία για την απασχόληση.

"Ελπίζουμε ότι οι Σουηδοί νέοι μας θα πάρουν αυτές τις θέσεις εργασίας, τις οποίες προσφέρουν εταιρίες που έχουν καλή εμπειρία με τους Σουηδούς νεαρούς εργαζόμενους", τόνισε.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών στη Σουηδία ανέρχεται στο 24%, ωστόσο απέχει μακράν του αντίστοιχου ποσοστού ρεκόρ στην Ελλάδα και την Ισπανία που ξεπερνά το 50%.

"Είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιον που θέλει να μπει στην αγορά εργασίας", δήλωσε η Γιόχανσον.

news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ