Νέες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από το Δήμο Αρταίων


Νέες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης αναπτύσσονται από το Δήμο Αρταίων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας. 

Η συγκεκριμένη δράση θα λάβει χώρα σε πρώτη φάση στο κτήριο επί της περιφερειακής οδού (δίπλα από την Μεταφορική Τζακώστα), όπου κάθε Δευτέρα από 10.00-14.30, θα γίνεται συγκέντρωση και διανομή ρούχων (παιδικά και εφηβικά) και παιχνιδιών προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες οικογενειών που χρειάζονται βοήθεια. 


Στο πλαίσιο αυτής της κοινωνικής δράσης η αρμόδια Αντιδήμαρχος κυρία Βικτωρία Βασιλάκη – Μητρογεώργου καλεί την καθένα να προσφέρει τη δική του βοήθεια, αλλά και όσους έχουν πραγματική ανάγκη και δεν είναι εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις της πρόνοιας, να προσέλθουν στο κτήριο τις προκαθορισμένες ώρες για να δεχτούν τη βοήθεια σε είδη που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος με τη στήριξη εθελοντών, ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Η κυρία Βασιλάκη – Μητρογεώργου ανέφερε: «Ο Δήμος Αρταίων, ευαισθητοποιημένος από τα προβλήματα της καθημερινότητας και συναισθανόμενος τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής. Οργανώνει, στηρίζει και προωθεί κοινωνικές αλληλέγγυες δράσεις για να στηρίξει τις οικογένειες του Δήμου μας και κυρίως τα παιδιά που χρειάζονται ρούχα και παιχνίδια.

Προσαρμόσαμε το πρόγραμμά μας στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της καθημερινότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας με βάση την αλληλεγγύη και όχι την ελεημοσύνη. Τα ρούχα που θα συλλέγονται, θα διατίθενται σε συνανθρώπους μας που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε αυτή την κοινωνική παρέμβαση, ωστόσο, επειδή οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινά και η βοήθεια ποτέ δεν είναι αρκετή,  όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν ενδύματα, παιδικά και εφηβικά, καθώς και παιχνίδια, θα μπορούν να τα παραδίδουν, κάθε Δευτέρα και ώρα 10.00-14.30 στο σημείο που βρίσκεται επί της περιφερειακής οδού, δίπλα από την Μεταφορική Τζακώστα. Από το σημείο αυτό θα γίνεται η συγκέντρωση αλλά και η διανομή των ειδών.

Ο Δήμος Αρταίων καλεί όλους όσοι έχουν ανάγκη να προσέλθουν στο συγκεκριμένο κτήριο και να έρθουν σε επαφή με τους υπαλλήλους του Γραφείου Πρόνοιας έτσι ώστε να τύχουν της ανάλογης βοήθειας.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα εθελοντική προσφορά τους: τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μακρυγιάννης», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Εργατικές Κατοικίες», το 2ο Δημοτικό Σχολείο, την Τ.Κ. Ροδαυγής, την εθελοντική ομάδα Social, το Σύλλογο Τριτέκνων, εμπορικά καταστήματα της περιοχής μας, βιβλιοπωλεία κ.ά., ομάδες εθελοντών και απλούς πολίτες».



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης