Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2012

Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Μελβούρνη

Εικόνα
Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ χαιρετά τους ομογενείς στο φεστιβάλ «Αντίποδες» στη Μελβούρνη   Ανοίγει με επιδότηση 2 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση της Αυστραλίας   Επιδότηση ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας για την ανέγερση Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στη Μελβούρνη θα χορηγήσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας... 

Οι σύγχρονοι «εναερίτες» της COSMOTE

Εικόνα
  Έχουν παρέμβει σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις από την αρχή του έτους Σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων έχουν παρέμβει από την αρχή του έτους οι τεχνικοί της COSMOTE για να προλάβουν ή να αποκαταστήσουν προβλήματα, εξασφαλίζοντας σταθερό σήμα στην κινητή τηλεφωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Βαγενά: Περπατήστε για να δείτε την Αθήνα της ντροπής

Εικόνα
  Διαβάστε την πρώτη και τελευταία ομιλία στη Βουλή. Το μήνυμα στους νέους και το έργο της κοινωνίας, που αφήνει αδιάφορα τα κόμματα εξουσίας. (Βίντεο) 

Άσπρισαν... τα Γιάννενα

Εικόνα
"Λευκό τοπίο" στο νομό Ιωαννίνων από ξαφνική χιονόπτωση το πρωί. Καλυμμένη από τα χιόνια είναι και η πόλη, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες. 

Χημικός ευνουχισμός για παιδόφιλους στη Ρωσία

Εικόνα
  Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε σήμερα νόμο, που επιτρέπει την καταδίκη σε χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων που κρίνονται ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μικρότερων των 14 ετών.

Η Ήπειρος στοχεύει στην τουριστική αγορά της Σερβίας

Εικόνα
Β.ΨΑΘΑΣ: Να στρέψουμε ένα τμήμα των τουριστών αυτών προς την Ήπειρο, με δεδομένη και την ευκολία πρόσβασης που παρέχει η Εγνατία Οδός Η  αγορά της Σερβίας και του ευρύτερου Βαλκανικού χώρου, αποτελεί για την Περιφέρεια Ηπείρου έναν ακόμη στόχο για προσέλκυση τουριστών. 

Συνέντευξη για την επίσκεψη Τσίπρα στην Άρτα

Εικόνα
Με το σύνθημα «Ενωτικά και αριστερά, κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά», η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχεται στην Άρτα τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα «Σκουφάς». 

Λάκης, το μνημόνιο και το πρόστιμο στον Real Fm

Εικόνα
  Ο Λάκης επέστρεψε δριμύτερος μετά από...ένα μνημόνιο και δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ στον Real Fm και τον Γιώργο Τράγκα σχολιάζοντας την αντιδημοκρατική διαδικασία. (5 Βίντεο)

Οι Τούρκοι στην Ελληνική ΑΟΖ - Υπάρχει de facto κρίση

Εικόνα
  Όλοι ήταν επιλεκτικά τυφλοί: έβλεπαν μόνο ότι τους υπεδείκνυε ο "ανώτερος στρατηγικός σχεδιασμός". Όλοι ήταν πειθήνια όργανα αλλοδαπών δυνάμεων και κέντρων. 

Σφοδρή επίθεση της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ στο Χρ. Χασάνη

Εικόνα
  Σφοδρή επίθεση κάνει με σημερινή επιστολή της η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία στον Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο κ. Χρήστο Χασάνη για το θέμα της κατασκευής νέου υδροηλεκτρικού φράγματος στον Άραχθο.

Έφεραν αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις για την γέφυρα

Εικόνα
  Με κονδύλιο 500.000 ευρώ χρηματοδοτείται η συντήρηση και επισκευή της Γέφυρας Αννίνου.  Την απόφαση υπέγραψε χθες το απόγευμα ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Πάνος Μωραϊτης και ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: Βρήκαν τον Τάφο του Ιησού;

Εικόνα
  Ερευνώντας μία χριστιανική ταφική αίθουσα του 1ου αιώνα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μία αρχαία επιγραφή σε φέρετρο, κάτι που θεωρούν ότι μπορεί να αποδείξει πως το σημείο αυτό είναι όπου τάφηκε Ο Ιησούς. (Δείτε φώτο)

«Έφυγε» από τη ζωή ο Βασίλης Τσιβιλίκας

Εικόνα
  Το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή ο δημοφιλής ηθοποιός, Βασίλης Τσιβιλίκας. Όπως είπε η διευθύντρια του νοσοκομείου, Όλγα Οικονόμου, μιλώντας στο Mega: «Ο Βασίλης Τσιβιλίκας διεκομίσθη νεκρός. Απ΄ ότι έχω πληροφορηθεί είχε έντονο θωρακικό άλγος και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να τον ανανήψουν αλλά δυστυχώς δεν ευόδωσε η προσπάθεια αυτή». (2 Βίντεο)

Τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Άκτιο

Εικόνα
  Ώρες αγωνίας έζησαν δύο πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας όταν το φωτογραφικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν έχασε τις δύο εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Παξών και Λευκάδας χθες το απόγευμα.

Δέκα θέσεις στην Ήπειρο για ίδρυση ΒΙΟΠΑ

Εικόνα
  - Κόλαφος για την Άρτα η πρόταση του Επιμελητηρίου, απαξίωσαν να απαντήσουν οι περισσότεροι Δήμοι Στα χέρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για την χωροθέτηση νέων χώρων οργανωμένης υποδοχής βιομηχανικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.

Ξεκινά η λειτουργία του Ιατρείου διαταραχών ύπνου

Εικόνα
Από το Γραφείο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 6 Μαρτίου στο ΓΝΑ ξεκινά η λειτουργία του ιατρείου ελέγχου διαταραχών της αναπνοής στον ύπνο.

Σήμερα το μεσημέρι αρχίζουν τα σεμινάρια

Εικόνα
Tο Επιμελητήριο Άρτας, στην ουσία εγκαινιάζοντας την συνεργασία του με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, οργανώνει και προσφέρει στην Άρτα δύο σύγχρονα & επίκαιρα σεμινάρια την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας. 

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Άρτας μέχρι ώρα 15.00

Εικόνα
Πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των Δημαρχείων (από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι)  έχει χαρακτηριστεί η Τετάρτη 29-2-2012 προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου. 

Σε εφαρμογή το νέο μισθολογικό καθεστώς

Εικόνα
  Αναδρομική ισχύ από 14ης Φεβρουαρίου - Διαβάστε αναλυτικά την πράξη Με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, η οποία  εγκρίθηκε στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, τίθεται σε εφαρμογή το νέο μισθολογικό καθεστώς βάσει των προβλέψεων του νέου μνημονίου.

Από 1η Μαρτίου η εφαρμογή του νόμου για την έκδοση αδειών δόμησης

Εικόνα
  Από την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 ξεκινά η εφαρμογή του νόμου «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών» (Ν. 4030/2011).

ΠΑΟ: Κανείς πια δεν πιστεύει τον Τσάκα

Εικόνα
Πέρασαν ήδη έξι μήνες από την πρώτη φορά που ακούστηκε το όνομα του Βλάση Τσάκα και τη «λύση» που έχει για τον Παναθηναϊκό. Μέχρι σήμερα με υποδειγματική μαεστρία κατάφερε να κρατήσει σε αγωνία εχθρούς και φίλους.

Μπακογιάννη: Το ένα εκατ. ευρώ είναι του συζύγου μου...

Εικόνα
  Ο Ισίδωρος Κούβελος αγόρασε πλοίο! Το τηλεφώνημα του προέδρου της επιτροπής Ελέγχου Πόθεν έσχες Ευάγγελου Αργύρη χρειάστηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για να διαπιστώσει ότι η έντονη δημόσια συζήτηση που διαρκεί σχεδόν μια εβδομάδα για τον βουλευτή «φαντομά»,με το 1 εκατομμύριο ευρώ αφορά την ίδια! (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

«Κάν' το όπως η Κατερίνη» σε όλη την Ελλάδα!

Εικόνα
Μετά την πατάτα, σειρά παίρνει το ελαιόλαδο... Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνει το κίνημα πολιτών που ξεκίνησε από την Κατερίνη και σκοπό έχει να παραμερίσει τους μεσάζοντες από την αγορά βασικών προϊόντων διατροφής. (Βίντεο)

Η CIA "παρέδωσε" τον Οτζαλάν στους Τούρκους

Εικόνα
   "Η Αθήνα ούτε μπορούσε ούτε ήθελε να αντισταθεί", γράφει ο Μ.Α.Μπιράντ "Ο Οτζαλάν έμεινε 13 ημέρες στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα και ό,τι έγινε, έγινε εκεί", αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ στο βιβλίο του "Τελευταίο πραξικόπημα - 28 Φεβρουαρίου".

Η Κοζάνη μπαίνει στην... πρίζα!

Εικόνα
  Η Κοζάνη θα γίνει η ελληνική πρωτεύουσα της ηλεκτροκίνησης! Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες στον δήμο Κοζάνης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Green - eMotion. 

«Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία» λένε Έλληνες επιχειρηματίες

Εικόνα
«Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία» τιτλοφορείται το ολοσέλιδο κείμενο εκστρατείας που προωθεί και χρηματοδοτεί ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, το οποίο καταχωρείται τις τελευταίες ημέρες στο διεθνή Τύπο, συμπεριλαμβανομένων και των γερμανικών εφημερίδων Die Welt, Der Tagesspiegel και Frankfurter Allgemeine Zeitung.

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ

Εικόνα
  Η θάλασσα του Αμβρακικού άρχιζε εκεί που τέλειωνε το χωράφι τους και τα ψάρια ήταν τόσο πολλά που δεν ήταν απαραίτητο να έχει κάποιος καμιά μεγάλη βάρκα και πολλά εργαλεία για να βγάλει το φαγητό του σπιτιού και ένα μικρό μεροκάματο σε χρήμα αν υπήρχε βέβαια ή να τα αλλάξει με άλλα είδη που έβγαζε ο κόσμος από τον τόπο τους. (Δείτε φώτο)

Οι αποκριές στα Πράμαντα (Βίντεο και φώτο)

Εικόνα
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο πανέμορφο χωριό των Πραμάντων Δήμος βορείων Τζουμέρκων γιόρτασαν την αποκριά πλήθος κόσμου. 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Χρωστούσε 423.163 ευρώ και συνελήφθη

Εικόνα
Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, o Σωκράτης Πιάνος, 51 ετών, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας μεταλλικών κατασκευών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Η Σαρακοστή αυτή θα κρατήσει χρόνια

Εικόνα
  Νέα μέτρα φωτιά    Τέσσερις ημέρες-φωτιά περιμένουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς το μεσημέρι συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει νέα μέτρα, απόψε ψηφίζονται από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα για τις μεγάλες περικοπές σε μισθούς - συντάξεις... 

Σπήλαιο Πραμάντων: Το στολίδι των Τζουμέρκων και της Ηπείρου

Εικόνα
  Ένα από τα ομορφότερα σημεία για τον επισκέπτη, ντόπιο ή ξένο, που φτάνει μέχρι τις γοητευτικές κορφές των Τζουμέρκων είναι το Σπήλαιο των Πραμάντων. (Δείτε φώτο)

"Παρ' ολίγο τραγωδία στον Τύμπανο την Καθαρά Δευτέρα"

Εικόνα
" Οικογένεια από Πηγές Άρτας κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα εγκλωβίστηκε για 8 ώρες όταν για κακή τους τύχη χιονοστιβάδα που κατέπεσε τους έφραξε την επιστροφή  ακινητοποιώντας τους μέσα στο επικίνδυνο τοπίο του φοβερού Τυμπάνου" Αφηγείται ο Μεν. Παπαδημητρίου

Με βροχή και κρύο τα κούλουμα στην Άρτα

Εικόνα
  Με βροχερό καιρό, κρύο και δυνατό αέρα γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στην Άρτα την Καθαρά Δευτέρα. 

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ: Τα πήραν όλα κι έφυγαν...

Εικόνα
  Την αλουμινένια πόρτα και το παράθυρο του λυόμενου κτηρίου που βρίσκεται εντός του εκθεσιακού κέντρου Άρτας έβαλαν στο μάτι άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής προς Κ. Δευτέρα, οι οποίοι αφού τα ξήλωσαν, τα φόρτωσαν και έφυγαν. 

Από σήμερα 48ωρη απεργία Μηχανικών Δημοσίου

Εικόνα
48ωρη απεργία πραγματοποιούν οι Μηχανικοί Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ) σήμερα και αύριο, 28-29 Φεβρουαρίου 2012. 

Για κοίτα επάνω!

Εικόνα
  Οι δέκα καλύτερες φωτογραφίες με θέμα τα σύννεφα!

Η συγκλονιστική επιστολή ενός Έλληνα φοιτητή στη Γαλλία

Εικόνα
  Αρκετοί Έλληνες έχουν καταφύγει στο εξωτερικό λόγω των οικονομικών αδιεξόδων και της κρίσης στην Ελλάδα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ανεργία ειδικά στους νέους έχει φτάσει πλέον στην χώρα μας σε επίπεδα-ρεκόρ.

Ανάληψη ευθύνης από το "Αντάρτικο Πόλεων"

Εικόνα
Με τηλεφωνήματα σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, στο Mega και τον Σκάι, δύο άγνωστοι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας ανέλαβαν την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, για λογαριασμό της οργάνωσης  «Αντάρτικο Πόλεων». 

Παραιτήθηκε ο Παπουτσής

Εικόνα
Την παραίτησή του από τη θέση του Προστασίας του Πολίτη, υπέβαλε ο κ. Χρήστος Παπουτσής, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

84α Οσκαρ: Μοιρασμένα τα βραβεία αλλά θρίαμβος για το «Artist»

Εικόνα
  Ισοψηφία σε βραβεία ανάμεσα στο «Artist» και το «Hugo» - Ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν για το σενάριο των «Απογόνων» (3 βίντεο) « Σ’ αγαπώ πολύ! » Με αυτές τις λέξεις και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα, ο  Αλεξάντερ Πέιν – Αλέξανδρος Παπαδόπουλος το κανονικό  όνομά του- ευχαρίστησε την μητέρα του, παρούσα στην 84 η απονομή των βραβείων Οσκαρ που δόθηκαν την Κυριακή το βράδυ (ώρα Λος Αντζελες_ ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα) στο Hollywood and Highlight Centre.

Στη Μηλιά Μετσόβου, αντί για αετό...πετάνε χιονόμπαλες

Εικόνα
  Βουνό το χιόνι στο χωριό Μηλιά στο Μέτσοβο. Όπως λένε οι κάτοικοι δύο μήνες τώρα βλέπουν... άσπρη μέρα. (Βίντεο)

Απετράπη απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν

Εικόνα
  Δολοφονική απόπειρα κατά του Ρώσου πρωθυπουργού και προεδρικού υποψηφίου Βλαντίμιρ Πούτιν απέτρεψαν οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης. 

Αποκριάτικη ατμόσφαιρα το Σάββατο στην πόλη

Εικόνα
  Στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Άρτας, σήμερα Κ. Δευτέρα από το πρωί υπάρχουν λαγάνες, χαλβάς, φασολάδα και άλλα νηστίσιμα, κρασί και μουσική. Αυτό βέβαια γίνεται και σε πάρα πολλά χωριά.

Task Force: "Σχιζοφρενική κατάσταση" η δομή του ελληνικού κράτους

Εικόνα
  Μετά από μια σε βάθος μελέτη του ελληνικού δημοσίου, οι εμπειρογνώμονες της Task Force κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δομή του ελληνικού κράτους συνιστά μια σχιζοφρενική κατάσταση. 

Μυστικό σχέδιο για "κούρεμα" δανείων των νοικοκυριών

Εικόνα
  Μυστικό σχέδιο για «κούρεμα» των δανείων που έχουν χτυπήσει «κόκκινο» αλλά και για μείωση των δόσεων και παράταση του χρόνου αποπληρωμής τους, έχει στα σκαριά η ελληνική κυβέρνηση.

Ενεργοποιημένος ο μηχανισμός στο συρμό του Μετρό

Εικόνα
Ενεργοποιημένος ο μηχανισμός σε συρμό του Μετρό στο Αιγάλεω Φωτογραφία Eurokinissi Προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε χτες τα απόγευμα μέσα σε βαγόνι του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω. 

Ο Αλ. Τσίπρας υποψήφιος στην Άρτα;

Εικόνα
  Παίζει και υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλης σύμφωνα με την “REAL NEWS” Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Άρτα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει σήμερα σε εκτενές ρεπορτάζ για τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα «RAEL NEWS». 

ΤΣΑΜΙΚΟΣ - Διονύσης Σαββόπουλος - Βόρεια Ήπειρος

Εικόνα
Σήμερα και ύστερα από "προτροπή" του http://nepirusonline.blogspot.com κάνουμε ανάρτηση Βίντεο του Διονύση Σαββόπουλου που έχει σχέση με την Βόρεια Ήπειρο. Ακούστε το και δείτε τις φωτογραφίες από τον χώρο αυτό του Ελληνισμού.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Κουβαλούσαν 122 κιλά χασίς

Εικόνα
Συνελήφθησαν σήμερα δύο (2) ημεδαποί για κατοχή, μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν παραπάνω από εκατόν είκοσι δύο (122) κιλά κάνναβης.

Οι πατάτες online κάνουν τον γύρο του Κόσμου

Εικόνα
Η πρωτοβουλία με τις ελληνικές πατάτες αποτελεί σίγουρα την είδηση των τελευταίων ημερών.   Το αισιόδοξο μήνυμα ότι η οικονομική κρίση μπορεί και γεννά έξυπνες ιδέες , αποτυπώνεται στην ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.