ΠΡΕΒΕΖΑ:Στα... ίχνη του Νέρωνα


Τι αποκάλυψε πρόσφατα η αρχαιολογική σκαπάνη στο ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης 

Τμήμα του πλακόστρωτου δαπέδου της ορχήστρας πάνω στο οποίο έπαιξε ο Νέρωνας ως... ηθοποιός, αποκάλυψε πρόσφατα η αρχαιολογική σκαπάνη στο ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης Πρέβεζας σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής της Αρχαίας Νικόπολης, κ. Κωνσταντίνου Ζάχου.
 

«Η αποκάλυψη τμήματος του πλακόστρωτου δαπέδου της ορχήστρας, όπου έπαιξαν ηθοποιοί κατά τα Άκτια, γεννά ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις», δήλωσε ο κ. Ζάχος στην εφημερίδα «Εθνος» και τόνισε ότι η τομή που έγινε αποκάλυψε 5 τ.μ. του πλακόστρωτου, ενώ η ένταξη των έργων για τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση περίπου 2,5 εκατ. ευρώ θα φέρει στο φως μεγάλο τμήμα του, ίσως και όλο το πλακόστρωτο δάπεδο.

Την τοπογραφική και κτηματολογική μελέτη της αρχικής σύμβασης της μελέτης «Μελέτη συγκοινωνιακών έργων ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης (Αρχαιολογικό Πάρκο Νικόπολης)», προεκτιμώμενης αμοιβής 636.592,81 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίαση της . 

Παράλληλα ενέκρινε τα πρακτικά των διαγωνισμών για την «Πύκνωση αρδευτικού δικτύου υψηλής ζώνης Λάμαρης Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 46.000 ευρώ και τις «Ασφαλτοστρώσεις – κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ.Δ. Σκιαδά, Βρυσούλας και Ωρωπού» (Π.Ε.Πρέβεζας), προϋπολογισμού 42.500 ευρώ.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης