Στις 4,5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse RC για τις «6μέρες» στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 19%, ποσοστό μειωμένο κατά μία μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση της 30ής Οκτωβρίου. 


Σε πτώση βρίσκονται και τα άλλα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 6%, μειωμένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται πλέον στο 3,5% από το 4% πριν από περίπου ένα μήνα.

Την πρώτη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, ενώ η διαφορά που τον χωρίζει από την ΝΔ αυξήθηκε στις 4,5 μονάδες. 


Τρίτο κόμμα με 12% είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ στην τέταρτη θέση παραμένουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (6,5%). Τα ίδια ποσοστά με την προηγούμενη μέτρηση καταγράφει και το ΚΚΕ (5%). 

Ενδεικτικό είναι ότι τα τρία κόμματα που σχηματίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνουν συνολικά ποσοστό 28,5%.



Στο ερώτημα: «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 26% έναντι του 23,5% του Αλέξη Τσίπρα. Με ποσοστό 47% οι ερωτηθέντες απαντούν κανέναν από τους δύο.




Στο ερώτημα: «αν η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε επαρκώς κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου» το 65% απάντησε αρνητικά, ενώ μόλις το 28% πιστεύει το αντίθετο.




Στο ερώτημα: «γιατί η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε επαρκώς» ποσοστό 76% έκρινε ότι δεν ήταν ικανή ή πρόθυμη.




Συντριπτικό είναι και το αποτέλεσμα (84%) εκείνων που πιστεύουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ότι θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα και το άγχος για νέα μέτρα και μετά την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα.




Ταυτότητα

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Pulse RC τηλεφωνικά με χρήση ερωτηματολογίου σε δείγμα 1212 ενηλίκων στο χρονικό διάστημα από 22 έως 23 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: 6μέρες

real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ