Βόλτα με τα ποδήλατα στους δρόμους της Άρτας


-Ετοιμάζεται ποδηλατόδρομος ο οποίος θα ξεκινάει από τους Αγίους Αναργύρους, θα περνάει μέσα από την πόλη και θα φτάνει στη Φιλοθέη

Βόλτα με τα ποδήλατα στους δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας και τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας.


Στην ποδηλατοδρομία, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 4.30 το απόγευμα, συμμετείχαν παιδιά από το 8ο δημοτικό αλλά και από άλλα σχολεία της πόλης τα οποία, με τις οδηγίες του Ποδηλατικού Ομίλου και της Τροχαίας, ακολούθησαν την πορεία προς την Περιφερειακή οδό μέχρι την είσοδο της πόλης στον κόμβο Παναγιώτου, διέσχισαν τον πεζόδρομο της Σκουφά και συνέχισαν μέσω της οδού Κομμένου με κατεύθυνση προς το Αρχαιολογικό Μουσείο και επιστροφή πάλι στο 8ο Δημοτικό.

Η Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κα Κλεοπάτρα Βασιλείου αναφέρθηκε στο στόχο αυτής της δράσης, που είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο που τίμησε με την παρουσία του αυτή την ποδηλατική εξόρμηση και τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας που είναι συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης σε κάθε τέτοια προσπάθεια.
 

Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας κ. Απόστολος Ζουμπούλης αναφέρθηκε στην καθολική απαίτηση για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην Άρτα.
 

Ο Δήμαρχος κ. Παπαλέξης δήλωσε φίλος του ποδηλάτου και είπε ότι προωθείται η δημιουργία ποδηλατόδρομου μέσω του ΕΣΠΑ. «Δυστυχώς η πόλη μας είναι αφιλόξενη για τα ποδήλατα μέχρις στιγμής» ανέφερε ο κ. Παπαλέξης. 

«Εκτιμώ ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν τελειώσει οι μελέτες για τον ποδηλατόδρομο, διότι το ΕΣΠΑ είναι ανοιχτό και δέχεται προσκλήσεις και μελέτες για ποδηλατόδρομους. 

Εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να εντάξουμε τον ποδηλατόδρομο της Άρτας, που θα βοηθήσει τα παιδιά αλλά και εμάς τους μεγαλύτερους να ασκούμαστε και να ψυχαγωγούμαστε ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας ποδήλατο. Σήμερα πραγματικά είδα μαζί σας πόσο ωραία είναι η βόλτα με το ποδήλατο αλλά και τις δυσκολίες που έχει να κυκλοφορείς με ποδήλατο στην πόλη. 

Συγχαίρω το σύλλογο και το σχολείο γι’ αυτές τις πρωτοβουλίες οι οποίες είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές για την εποχή που ζούμε. Θα είμαι κοντά σας να βοηθήσω στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου ούτως ώστε το άθλημα της ποδηλασίας να πάει μπροστά. 

Εκτιμώ ότι μέσα στο 2013 ο ποδηλατόδρομος θα αρχίσει να κατασκευάζεται. Θα ξεκινάει από τους Αγίους Αναργύρους, θα περνάει μέσα από την πόλη και θα φτάνει στη Φιλοθέη». 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης