Η επίσκεψη Μέρκελ σημαίνει "εκταμίευση της επόμενης δόσης"

Την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας σηματοδοτεί η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με τον βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, ο οποίος κάνει λόγο για «σημάδι της γερμανοελληνικής αλληλεγγύης».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Γερμανική Ραδιοφωνία, ο κ. Μπόσμπαχ υποστήριξε ότι η έκθεση της τρόικας θα αναφέρεται σε «σεβασμό για τις προσπάθειες της Ελλάδας να πετύχει τους συμφωνηθέντες στόχους», κατόπιν «θα διαπιστώνεται με λύπη ότι δεν μπόρεσαν να επιτευχθούν όλοι αυτοί οι στόχοι, αλλά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν καλό δρόμο», τόνισε ωστόσο ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν είναι απόφαση της τρόικας αλλά των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, εάν η Ελλάδα θα λάβει περαιτέρω 31 δισεκατομμύρια ή όχι».

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει πλέον αλλαγή στην πολιτική αντίληψη, τώρα «θέλουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να παραμείνουμε ενωμένοι στην Ευρωζώνη» και πρόσθεσε ότι, εάν αυτό παραμείνει ως πολιτική επιθυμία, τότε δεν θα μπορούν να απορριφθούν πιθανά αιτήματα άλλων χωρών για βοήθεια ανάλογη με αυτή που δίδεται στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ