ΑΡΤΑ: Άλλη μια ΕΣΣΟ και μετά τέλος...


Θα λειτουργήσει ως ΚΕΝ και για τη 2012 ΣΤ' ΕΣΣΟ, λόγω των αυξημένων αναγκών κατάταξης της υπόψη ΕΣΣΟ και στη συνέχεια θα παύσει η λειτουργία του ως ΚΕΝ. 


Όπως έχει ήδη δημοσιευθεί, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε τις 28 Σεπτεμβρίου 2012 ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο με θέμα: "Με βάση ποιο επιχειρησιακό σχέδιο δικαιολογείται η κατάργηση του τελευταίου Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) της Περιφέρειας Ηπείρου στην Άρτα;". 

 Έκτοτε, υπήρξε τηλεφωνική ενημέρωση του κ. Παναγιωτόπουλου προς την κ. Γεροβασίλη ότι θα καταταγεί κανονικά η 2012 ΣΤ' ΕΣΣΟ, δίχως όμως να απαντήσει για τη μελλοντική λειτουργία του Στρατοπέδου ως ΚΕΝ. 

Η επίσημη απάντηση του Υ.ΕΘ.Α., με την υπογραφή του υφυπουργού κ. Παναγιώτη Καράμπελα, κοινοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2012 και δυστυχώς επιβεβαιώνει όσα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανέφερε στην κατατεθείσα ερώτηση. 

Συγκεκριμένα, στα παραρτήματα "Β" και "Γ" παρατήρηση γ. δηλώνεται ξεκάθαρα πλέον η παύση της λειτουργίας του ΚΕΝ Άρτας: Θα λειτουργήσει ως ΚΕΝ και για τη 2012 ΣΤ' ΕΣΣΟ, λόγω των αυξημένων αναγκών κατάταξης της υπόψη ΕΣΣΟ και στη συνέχεια θα παύσει η λειτουργία του ως ΚΕΝ. 

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου της Όλγας Γεροβασίλη σχολιάζεται ότι: "Παρά τις υποσχέσεις, τις "ρητές διαβεβαιώσεις" και τις "δεσμεύσεις" του ίδιου του κ. υπουργού, το κλείσιμο του μοναδικού ΚΕΝ της Ηπείρου, με την ταυτόχρονη αναβάθμιση άλλων (Καλαμάτας), αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η "αξιοπιστία" των κυβερνώντων είναι αναλώσιμη και θυσιάζεται στο βωμό της εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων και τοπικών σκοπιμοτήτων". 

Η επίσημη απάντηση του Υ.ΕΘ.Α.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης