Μέχρι το Μάρτιο η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Άρτας


Από την Περιφέρεια ανακοινώνεται ότι ξεκινούν με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον ερχόμενο Μάρτιο, τα έργα αποκατάστασης των Χ.Α.Δ.Α. Π.Ε Άρτας, Θεσπρωτίας, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, καθώς έχουν υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους αναδόχους οι εργολαβικές συμβάσεις. 


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται  η υπογραφή των συμβάσεων και για την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. Π.Ε. Πρέβεζας και Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί: 

Η αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Π.Ε. Άρτας, έχει ημερομηνία περαίωσης την 30 Μαρτίου 2013. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 457.900 ευρώ και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 421.268,00 (με ΦΠΑ). Ανάδοχος είναι η «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.».

Η αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας έχει ημερομηνία περαίωσης την 30η Μαρτίου 2013. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 598.400 ευρώ και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 546.011,02 (με ΦΠΑ). Ανάδοχος είναι η «ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.».

Η αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Ηγουμενίτσας και Φιλιατών έχει ημερομηνία περαίωσης την 25η Μαρτίου 2013. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 762.200 ευρώ και το ποσό της σύμβασης σε 696.341,63 € (με ΦΠΑ). Ανάδοχος είναι «ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.».

«Με την υπογραφή των συμβάσεων, ολοκληρώνεται το διαδικαστικό- οικονομικό στάδιο, που είναι και το πιο δύσκολο. Βάζουμε πλέον οριστικά τέλος στους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στην Ήπειρο. 

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μια ακόμη πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την προστασία του Περιβάλλοντος έχει θετική κατάληξη. Στον τομέα αυτόν,  τον τελευταίο χρόνο, από την Αιρετή Περιφέρεια  δίνονται λύσεις σε ζητήματα που έπρεπε να  είχαν αντιμετωπιστεί πολύ νωρίτερα. 

Είμαστε αρωγοί της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, με την οποία συνεργαζόμαστε στενά για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Χωρίς αυτή, όπως έχω τονίσει επανειλημμένως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ