Στις Βρυξέλλες μαθητές από το Διάσελλο Άρτας


Έχουν λάβει πρόσκληση 50 μαθητές. Οι 20 είναι από την Γ΄ Λυκείου Παναγιάς Διασέλλου του Δήμου Γ. Καραισκάκη, ενώ οι υπόλοιποι 30 είναι από μικρά νησιά του Αιγαίου. Στις Βρυξέλλες θα μεταβούν από τις 9 μέχρι 11 Οκτωβρίου

Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε τηλεοπτική εκπομπή και θα θέσουν ερωτήματα. Την εκπομπή θα την μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ στην Αρτα και στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω ΟΤΕ και ΝΟΒΑ αλλά και ο ΑΡΤ Tv ο οποίος θα την μεταδώσει επίσης ζωντανά.


Έτσι λοιπόν, στα Θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες θα μεταβούν μαθητές από ορεινές και νησιωτικές περιοχές της Ελληνικής Περιφέρειας με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Σταυρακάκη.

Στις Βρυξέλλες θα μεταβούν από τις 9 μέχρι 11 Οκτωβρίου οι μαθητές Λυκείου από την Ελληνική Περιφέρεια. Οι μαθητές προέρχονται όπως προαναφέραμε από το Λύκειο Διασέλλου της Ορεινής Άρτας και από Λύκεια των μικρών νησιών Αγκίστρι και Λειψών.

Στόχος του ταξιδιού είναι να δοθεί στους Έλληνες εφήβους η δυνατότητα μιας πρώτης επαφής με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και του τρόπου λειτουργίας τους, ειδικά σήμερα, που είναι καθολική η συνειδητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης για τον τρόπο που οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές θα συναντηθούν με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και με Έλληνες και ξένους Ευρωβουλευτές.

Επίσης θα πραγματοποιήσουν πολιτιστική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Βρυξελλών και της Bruge και επίσκεψη στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης των Βρυξελλών, όπως Grand Place, Brussels Cathedral, Mont des Arts, Palais Royal. Επίσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ευρωπαϊκό χωριό "Bruparc", όπου φιλοξενείται το Mini Europe καθώς και στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών των Βρυξελλών.

Στα πλαίσια της επίσκεψης οι μαθητές θα λάβουν μέρος και θα συμμετέχουν ενεργά με ερωτήσεις, σε τηλεοπτική εκπομπή που διοργανώνει η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ΕΚ, με θέμα "Νέοι και Ευρώπη" την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, 19.30-20.45. Παρόντες και συνομιλητές των εφήβων θα είναι οι Ευρωβουλευτές Γιώργος Σταυρακάκης, Γιώργος Παπαστάμκος, Νίκος Χρυσόγελος και Χρυσούλα Παλιαδέλη.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται ζωντανά από το διαδίκτυο (στην παρακάτω διεύθυνση βρίσκεται ο κώδικας για αναμετάδοση http://www.filothea.com/neolaia εδώ θα μπορούν να την παρακολουθούν ζωντανά και οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων iphone, blackberry, windowsmobile) και από τον Δορυφόρο EUTELSAT 10° ανατολικά, συχνότητα 11133.5800 H, symbol rate 3300, fec 5/6).

Κατά τη διάρκειά της θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με κανάλια της περιφέρειας για να έχουν τη δυνατότητα και νέοι από όλη την Ελλάδα να θέσουν ερωτήματα προς τους ομιλητές.

Το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο να αναμεταδοθεί από όποιο τηλεοπτικό κανάλι ή ραδιόφωνο ενδιαφέρεται. Με αφορμή την επίσκεψη, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης δήλωσε: "Πιστεύω ότι μέσα από την επίσκεψη αυτή οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών σε όποια γωνιά της Ευρώπης και αν ζούνε.

Ιδιαίτερα για τους νέους, οι οποίοι κρατάνε στα χέρια τους το αύριο της Ευρώπης, η ΕΕ έχει αναπτύξει και έχει επενδύσει σε σειρά προγραμμάτων που σχετίζονται με την κινητικότητα τους, τις ανταλλαγές μαθητών και φοιτητών, την αδελφοποίηση σχολείων, τη δια βίου μάθηση, τη διευρωπαϊκή και διεθνή συνεργασία Πανεπιστημίων.

Εμείς αυτό που κάνουμε στο πλαίσιο του έργου μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι να διεκδικούμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα νέα παιδιά που αποτελούν τη σημαντικότερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για το αύριο".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ