Εκτός από τη Δωδώνη… χαρίζουν κι άλλα 90 εκατομμύρια


- Τριπλά κερδισμένοι οι οφειλέτες της και οι αγνώστου προέλευσης συνεταίροι τους!

Όσοι γνωρίζουν καλά τις λεπτομέρειες για την αγοραπωλησία της Δωδώνης μιλούν για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους με πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις. 


Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού άλλωστε δεν εξέπληξε κανέναν. Εξάλλου το είχε προαναγγείλει τον Ιούλιο ο τότε Διοικητής της ΑΤΕ κ. Πανταλάκης, όταν δημόσια έλεγε ότι η πλέον συμφέρουσα προσφορά είναι αυτή της SIMOS FOOD. Τότε –επίσημα τουλάχιστον- δεν είχαν ανοίξει ούτε καν οι δεσμευτικές προσφορές.

Παρασκευή απόγευμα, με μία λιτή ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι η Δωδώνη περνά στο κοινοπρακτικό σχήμα SI, βρετανο-ρωσικο-ελληνικών συμφερόντων.

Το πλειοψηφικό πακέτο 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας πουλήθηκε στο κοινοπρακτικό σχήμα SI, στο οποίο μετέχουν με 90% η επενδυτική εταιρεία Strategic Initiatives UK LLP και 10% η Σίμος Food Group AE, έναντι τιμήματος περίπου 21 εκατ. ευρώ.

Στο έγγραφο που παρουσιάζει το Epiruspost.gr αναφέρονται μία μία, με αριθμό και με ποσό οι επιταγές που οφείλει στην Δωδώνη η SIMOS FOOD, εμπορική εταιρία η οποία διακινεί τα προιόντα της γαλακτοβιομηχανίας ανά την Ελλάδα.

Το σύνολο των οφειλών φτάνει στα 9,4 εκατομμύρια. Δίνει δηλαδή 21 εκατομμύρια, χρωστάει τα εννέα, άρα αγοράζει τη Δωδώνη έναντι της εξευτελιστικής τιμής των 12,5 εκατομμύριων ευρώ!

Όμως δεν είναι μόνο αυτό....

Ο νέος ιδιοκτήτης της Δωδώνης, με την είσοδό του στην εταιρία έχει να επωφεληθεί το αστρονομικό ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ.
Και αυτό δεν είναι διόλου αυθαίρετο, αλλά προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας και αναλύεται ως ακολούθως:

- Από πελάτες έχει να εισπράξει το ποσό των 16,6 εκατομμυρίων
- Από επιταγές, το ποσό των 20,7 εκατομμυρίων
- Οι προκαταβολές που έχουν ήδη καταβληθεί σε εργαζόμενους και παραγωγούς ανέρχονται στο ποσό των 8,9 εκατομμυρίων
- Το στοκ εμπορευμάτων ανέρχεται στα 42 εκατομμύρια
- Ρευστό στο ταμείο της Δωδώνης 1.6 εκατομμύρια

Ο νέος ιδιοκτήτης έχει και υποχρεώσεις θα πει ο οποιοσδήποτε. Φυσικά. Ακόμη κι έτσι όμως είναι κατά πολύ κερδισμένος. Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρίας συμπεριλαμβανομένου και του δανεισμού που έχει στην μητρική ΑΤΕ φτάνει στα 54 εκατομμύρια.

Αν στα 54 εκατομμύρια προστεθούν και τα 21 της αγοράς τότε το ποσό ανέρχεται στα 75. Με το καλημέρα σας δηλαδή ο νέος επενδυτής εξοφλεί τα πάντα και έχει κέρδος περί τα 15 εκατομμύρια.
Δεν πρόκειται λοιπόν για κάποιους που έρχονται να επενδύσουν στην Ήπειρο αλλά για κάποιους που βγαίνουν κατά πολύ κερδισμένοι με το που θα πάρουν στα χέρια τους το κλειδί της Δωδώνης.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, μοιάζει κυριολεκτικά κενή περιεχομένου η ανακοίνωση που έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα η STRATEGIC INITIATIVES –η νέα ιδιοκτήτρια της Δωδώνης- με την οποία απευθύνεται στους Ηπειρώτες για να...συστηθεί και να πείσει ότι έρχεται να επενδύσει!

«Η Εταιρεία STRATEGIC INITIATIVES είναι μια διεθνής επενδυτική Εταιρεία, με παρουσία σε οχτώ χώρες και με τρέχουσες επενδυτικές δραστηριότητες σε επιχειρηματικούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας όπως επεξεργασία τροφίμων, εμπόριο, αυτοκινητοβιομηχανία, αεροναυπηγική, εξόρυξη και γεωργία. Οι μέτοχοι είναι Γαλλικής, Βρετανικής και Ρώσικης εθνικότητας». Αυτά αναφέρει η ίδια, σε μία εμφανή προσπάθεια να διασκεδάσει τις αντιδράσεις.
Φυσικά για την ταμπακέρα δεν αναφέρεται ούτε λέξη....

Όσοι εμπνεύστηκαν την πώληση της Δωδώνης είναι βαθιά εκτεθειμένοι. Και οφείλουν να εξηγήσουν πως με τόση ευκολία χαρίζουν μία κερδοφόρα επιχείρηση καθώς από την πώλησή της χάνει το κράτος, χάνει η Ήπειρος, χάνουν οι κτηνοτρόφοι και οι μόνοι που κερδίζουν είναι αυτοί που χρωστάνε στη Δωδώνη και οι αγνώστου προέλευσης συνεταίροι τους.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ