"6 ώρες δεν αρκούν για να αναιρέσετε 4 χρόνια λιτότητας"


Για την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα ο ηγέτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα επισήμανε μεταξύ άλλων και αναφερόμενος σ' αυτή την επίσκεψη ότι: "6 ώρες δεν αρκούν για να αναιρέσετε 4 χρόνια λιτότητας"


Σχολιάζοντας την επίσκεψη αυτή, ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα δήλωσε: Ήταν επιτέλους καιρός η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Μετά από την ήδη καθυστερημένη επίσκεψη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόσο, η Καγγελάριος Μέρκελ πηγαίνει τελικά και αυτή στην Αθήνα, αφού έχει ήδη προβεί σε σχόλια για την κατάσταση στην Ελλάδα χωρίς πραγματικά να γνωρίζει την επί τόπου κατάσταση.

 Ελπίζω ότι θα αντιληφθεί πως το προηγούμενο που δημιουργούν οι συστάσεις της Τρόικα, επί των οποίων θα πρέπει να πάρει θέση, έχουν βυθίσει τη χώρα σε βαθειά κοινωνική κρίση, χωρίς κανένα σημάδι οικονομικής ανάκαμψης. Αντίθετα η χώρα μπήκε σε άνευ προηγουμένου βαθιά ύφεση.

Πέραν του κοινωνικού κόστους που θα πρέπει να αμβλυνθεί η χώρα είναι σε τρομερή ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η δημιουργία ενός αποτελεσματικού και δίκαιου φορολογικού συστήματος και κίνητρα για επενδύσεις.

Εάν η καγκελάριος Μέρκελ θα ήθελε να μεταφέρει την τεχνογνωσία και την στήριξη της Γερμανίας σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, τότε η επίσκεψη της θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη. Μιλώντας για τις πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων, υπέρμαχος των οποίων είναι η κυρία Μερκελ, ο Χάνες Σβόμποντα πρόσθεσε:

 Αυτή η επίσκεψη αποτελεί μια ευκαιρία για την καγκελάριο να αλλάξει τις πολιτικές της. Για την Ελλάδα απαιτείται μια δραστική αλλαγή επί των αποτυχημένων πολιτικών λιτότητας υπέρ της ανάπτυξης της απασχόλησης καθώς επίσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης

Η ιδιότητα της Ελλάδας, ως μέλους της Ευρωζώνης, δεν μπορεί πλέον να τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η πίεση για μεταρρυθμίσεις πρέπει να διατηρηθεί, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα, για την αποτελεσματική εφαρμογή τους, θα μπορούσε να επεκταθεί εάν κριθεί αναγκαίο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ