Τον φυλάνε 100 για να μας «τρέχει»


Το 24ωρο του «ανθύπατου Τόμσεν» στην Αθήνα

Ειδοποιεί με sms από το κινητό τηλέφωνό του την προσωπική του ασφάλεια όταν αισθανθεί άβολα από κάποιο αδιάκριτο βλέμμα. Κατεβαίνει σχεδόν πάντα αργοπορημένος στο πρωινό γεύμα, τα δίνει όλα στο γυμναστήριο «καταπίνοντας» άπειρα χιλιόμετρα στον ηλεκτρονικό διάδρομο και δείχνει να έχει εμμονή με την καθαριότητα…


Είναι με διαφορά ο πιο μισητός αυτή τη στιγμή άνθρωπος στην Ελλάδα και… δεν είναι Ελληνας. Ο κ. Πολ Τόμσεν, ο απεσταλμένος του ΔΝΤ, ο οποίος με τον αδιάλλακτο χαρακτήρα του έχει μετατραπεί σε εφιάλτη των Ελλήνων υπουργών και όλης της τρικομματικής κυβέρνησης, όταν βρίσκεται στη χώρα μας ζει και εργάζεται στο ξενοδοχείο «Χίλτον». 


Οταν δεν «βασανίζει» τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, δεν αμφισβητεί μέτρα και δεν απαιτεί νέες περικοπές, περνάει την ώρα του ταμπουρωμένος μέσα στο ξενοδοχείο, αφού δεν τολμάει φυσικά να ξεμυτίσει, όπως έκανε παλιά, και να κυκλοφορήσει στην Αθήνα.

Υπό τον ασφυκτικό κλοιό των δεκάδων αστυνομικών που επωμίζονται καθημερινά τη φύλαξή του, ζει στο χρυσό κλουβί του, και από εκεί καταστρώνει καθημερινώς τα σχέδιά του για το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι που παίζει με την κυβέρνηση Σαμαρά. 


Ο «Mr Blue Eyes», όπως έγινε γνωστός χάρη στη μοναδική προσφώνηση της γνωστής σε όλους μας Πετρούλας, είναι ο πιο σημαντικός πελάτης αυτή τη στιγμή στο «Χίλτον» και όλοι τρέχουν ώστε να μην του λείψει τίποτα αλλά και μην τον ενοχλήσει κανείς. 

Κανείς… εκτός από το «ΘΕΜΑ» που βρήκε τον τρόπο να περάσει μία ολόκληρη εβδομάδα κοντά του και να καταγράψει κάθε του συνήθεια, κάθε του παραξενιά, αλλά και τις ανέσεις που  απολαμβάνει την ώρα που σχεδιάζει τα μέτρα και τις περικοπές για τους Ελληνες. 

Από τη σουίτα του, των 600 ευρώ τη βραδιά, με κόστος δηλαδή μιάμιση φορά τον μηνιαίο βασικό μισθό που επέβαλε στους Ελληνες, ο κ. Τόμσεν χαίρεται τη θέα της Ακρόπολης και του Παρθενώνα μακριά από τις ενοχλητικές διαδηλώσεις της πλατείας Συντάγματος. 

Φρίξος Δρακοντίδης, Ηλιάνα Γαβαλά, Ελένη Καραθάνου
protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ