M. Stanley: Το έλλειμμα της Βρετανίας ίσως ξεπεράσει αυτό της Ελλάδας


Το μεγαλύτερο έλλειμμα σε ολόκληρη την Ευρώπη αναμένεται να εμφανίσει το 2013 – 2014 η Μ. Βρετανία, ξεπερνώντας ακόμα και αυτό της υπερχρεωμένης Ελλάδας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley, όπως μεταδίδει το CNBC. 


Ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στη Μ. Βρετανία το 2013, γεγονός που θα μεγαλώσει το έλλειμμα κοντά στο 8% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας, καθιστώντας τη Βρετανία τη χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα πανευρωπαϊκά, καθώς αυτό θα ξεπερνά ακόμη και τα ελλείμματα της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, αναφέρει η Capital.gr

Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Βρετανίας το επόμενο έτος θα είναι κατά 25% μεγαλύτερο από αυτό που εκτιμά η στατιστική υπηρεσία του κράτους, αν και όπως σημειώνουν σε note τους, αναμένουν αναθεώρηση της επίσημης πρόβλεψης έως το Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι ο δανεισμός της Βρετανίας διευρύνθηκε στα 14,410 δισ. λίρες τον προηγούμενο μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη των μετρήσεων το 1993. Μόνο κατά τους πέντε πρώτους μήνες του έτους ο δανεισμός ενισχύθηκε κατά 22% φτάνοντας τα 59 δισ. λίρες.

 newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ