«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα Σχέδιο Μάρσαλ»

Aλέξης Τσίπρας και Μάρτιν Σουλτς

Μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος που θα οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα και αποφάσεις, αντίστοιχες με αυτές που ελήφθησαν το 1953 για τη Γερμανία... 


...πρότεινε ως λύση για έξοδο από την κρίση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας παράλληλα να ακυρωθεί η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην
Ελλάδα και να αντικατασταθεί με σχέδιο ανάπτυξης.

«Πρέπει να δοθεί χρόνος και ανάσα στην ελληνική οικονομία για να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος και όχι να τη διαλύσουμε οριστικά με το νέο πακέτο μέτρων των 13 δισ. ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η «ανάσα» αυτή θα πρέπει να δοθεί σε συμφωνία με τους πιστωτές.


Υπόμνημα με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό πρόβλημα θα επιδώσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Μartin Schulz,  o Aλέξης Τσίπρας, όπως είπε κατά τη διάρκεια κοινή συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι "πρέπει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στην τρόικα", λέγοντας χαρακτηριστικά:"Πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας".Kαι "να πούμε", συνέχισε, ότι "το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι είναι καλύτερο να σταματήσεις το λάθος παρά να συνεχίσεις να το κάνεις".

Είπα στον κ. Τσίπρα να κατανοήσει ότι δεν μπορώ να τοποθετηθώ πριν δημοσιοποιηθεί η έκθεση της τρόικας, είπε από την πλευρά του ο κ.Schulz, τονίζοντας ωστόσο ότι μετέφερε στον κ. Τσίπρα ότι "θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να έχει ανάπτυξη".

"Για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η ακεραιότητα του ευρώ. Κανείς δεν επενδύει σε μια χώρα όταν υπάρχει πιθανότητα αύριο να έχει άλλο νόμισμα", επισήμανε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε και στην φοροδιαφυγή :"Είναι γνωστό ότι πολλοί πλούσιοι Έλληνες έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Πρέπει να αναζητηθούν και να φορολογηθούν".

Ενώ, ερωτηθείς για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, την χαρακτήρισε "νεοναζιστικό" κόμμα. "Πρόκειται για ένα νεοναζιστικό κόμμα που προσφεύγει συχνά σε αποκρουστική βία και καταπατά όλες τις αξίες του δημοκρατικού φάσματος. Αισθάνομαι υποχρέωση να εγείρω τη φωνή μου", είπε, τονίζοντας ότι θα αρνηθεί συνάντηση με εκπροσώπους της.
 


real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης