Σωματοφύλακες για βουλευτές εκπαιδευμένοι από ισραηλινούς


Η απόσυρση των αστυνομικών πρόκληση για τις εταιρείες φύλαξης προσώπων

Μια επιστολή διαφορετική από αυτές που συνήθως λαμβάνουν, βρήκαν στην θυρίδα τους οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 


Εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο φύλαξης και ασφάλειας προσώπων, τους παρέχει την δυνατότητα να έχουν εκπαιδευμένους σωματοφύλακες ή ακόμη και να εκπαιδεύσει για λογαριασμό τους άτομα της προσωπικής τους επιλογής, στον τομέα της προστασίας υψηλών προσώπων. 

Μάλιστα, οι σωματοφύλακες αυτοί θα φέρουν το όπλο ή τα όπλα που κατέχουν νομίμως οι βουλευτές και παράλληλα θα ασκούν και χρέη προσωπικού οδηγού ασφαλείας τόσο δικής τους, όσο και της οικογένειάς τους. Ενώ η εκπαίδευσή τους θα πραγματοποιείται από ισραηλινούς του Institute Terrorism Research and Response (I.T.R.R.).

Αφορμή για όλα αυτά είναι η απόφαση Δένδια να αποσύρει τους αστυνομικούς συνοδούς ασφαλείας από του βουλευτές και τους ευρωβουλευτές, κάτι ωστόσο που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Βάσει του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος η διάθεση προσωπικού για τη φρούρηση ευπαθών στόχων προβλέπεται να γίνεται πλέον είτε αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία είτε κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερομένων, ενώ ο προσδιορισμός της καθορίζεται με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής.

Μάλιστα ορίζονται αντικειμενικά κριτήρια για τον καθορισμό του είδους της προστατευτικής φύλαξης των ευπαθών στόχων, τα οποία θα λαμβάνει υπόψη της η αρμόδια επιτροπή για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τον καθορισμό του είδους της προστατευτικής φύλαξης των ευπαθών στόχων. Μεταξύ αυτών, η ιδιότητα του στόχου, ο βαθμός επικινδυνότητας, οι υπάρχουσες πληροφορίες περί απειλής και ιδίως περί εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του στόχου.

Ολόκληρη η επιστολή της εταιρείας φύλαξης υψηλών προσώπων που στάλθηκε στους βουλευτές, αναφέρει τα εξής:

«Όπως καλύτερα από εμάς γνωρίζετε,  η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2012, απέσυρε τους συνοδούς ασφαλείας από τους βουλευτές. Αυτό σίγουρα δημιούργησε κενό στη μέχρι σήμερα λειτουργία των Ελλήνων βουλευτών, μιας και επί σειρά ετών λειτουργούσαν εντελώς διαφορετικά.

Η Ακαδημία μας, έχει τη δυνατότητα να σας παρέχει εκπαιδευμένους σωματοφύλακες ή να εκπαιδεύσει άτομα προσωπικής επιλογής σας στο V.I.P. Protection, άτομα τα οποία θα φέρουν το όπλο ή τα όπλα που θα κατέχετε νόμιμα. Παράλληλα αυτά τα άτομα θα ασκούν και χρέη προσωπικού οδηγού ασφαλείας και της οικογένειάς σας.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στη χώρα μας από Ισραηλινούς εκπαιδευτές του  I.T.R.R,  (Institute Terrorism Research and Response) www.terrorresponse.org  και τον Γενικό Διευθυντή της Ακαδημίας (…). Φωτογραφίες και video από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις μας (…).
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, σε οποιαδήποτε απορία σας».

tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης