ΑΡΤΑ: Με επιτυχία η σημερινή εθελοντική αιμοδοσία


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας. 


Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Αρταίων στον πεζόδρομο της Σκουφά. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική και πολλοί νέοι εθελοντές αιμοδότες έκαναν το πρώτο βήμα. 

Στην προσπάθεια του Συλλόγου, αρωγός είναι ο Δήμος Αρταίων, τόνισε η Αντιδήμαρχος Αρταίων Βίκυ Βασιλάκη δηλώνοντας  ότι «εμείς ως Δημοτική Αρχή, στηρίζουμε το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, είμαστε δίπλα τους και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας την ιδέα του εθελοντισμού, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης βοηθώντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού». 

Η αιμοδοσία σύμφωνα με την κα. Βασιλακη «είναι πηγή ζωής, αγάπη προς το συνάνθρωπο, μια πράξη ιερή και αξιέπαινη» και συνέχισε συγχαίροντας τόσο τους συλλόγους «οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί στην τοπική κοινωνία για τη μεγάλη τους προσφορά και την αγάπη στο συνάνθρωπο», όσο και τους εθελοντές αιμοδότες. 

Στόχος είναι το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας να φτάσει παντού τόνισε ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας Κώστας Πανέτας υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που κάνουμε εμείς είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο να πηγαίνει σε τακτά διαστήματα ο καθένας δύο με τρεις  φορές το χρόνο στην πιο κοντινή αιμοδοσία να προσφέρει αυτό το πολύτιμο αγαθό». 

Το νοσοκομείο είναι δίπλα στον αγώνα εθελοντών αιμοδοτών δήλωσε η Χριστίνα Χατζηφιλλιπίδου, Επιμελήτρια Βιοπαθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, η οποία ικανοποιημένη από την προσέλευση του κόσμου ανέφερε ότι «αν και υπάρχει ένδεια αίματος αυτήν την εποχή, οι νέοι άνθρωποι ενημερώθηκαν και αυτό οφείλεται στη σωστή δουλειά που κάνουν οι σύλλογοι. Ελπίζουμε στο προσεχές τετράμηνο να ξαναέρθουν».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης