Με μεγάλη συμμετοχή το συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Άρτας στη χθεσινή απεργία και πορεία κατά των νέων κυβερνητικών μέτρων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 


Στην απεργία συμμετείχαν εργαζόμενοι απ’ όλους τους χώρους, ενώ κλειστά παρέμειναν και τα εμπορικά καταστήματα συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Δυναμική και με παλμό ήταν η συμμετοχή στην πορεία, των μαθητών που έλαβαν μέρος. 

Σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών, η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση, που έγινε ενόψει της οριστικοποίησης των νέων μέτρων, ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών στην Άρτα. 

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.
 

Ομιλίες έγιναν στο Εργατικό Κέντρο και στην πλατεία Αγίου Δημητρίου από εκπροσώπους των συνδικάτων οι οποίοι αναφέρθηκαν στα αιτήματα της απεργίας.

Και αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές πορείες, από το Εργατικό Κέντρο Άρτας και το ΠΑΜΕ και από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ενώ μικροένταση σημειώθηκε κατά το ξεκίνημα της πορείας. 

«Σ’ αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν διαχωρισμοί, τα προβλήματα είναι κοινά» ανέφερε στα τοπικά ΜΜΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ, Νίκος Νικολάου. «Είμαστε όλοι εργαζόμενοι, όλοι του μόχθου, όλοι θ’ απολυθούμε αύριο και έχουμε κοινά. 

Εδώ δεν είναι να ‘χουμε σκοπιμότητες πολιτικές ποιος θα πάει μπροστά και ποιος έχει μεγαλύτερο όγκο. Είχα μια συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Γιαννούλη, του είπα, (προχθες, και χθες) την ύστατη στιγμή, ότι μπορούμε να το κάνουμε (κοινή πορεία) και μου είπε όχι, δεν γίνεται. Από κει και μετά καταλαβαίνετε, δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων και κάναμε δύο ξεχωριστές πορείες» ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Φώτο από: tilevoasartas.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης