Και η Ρουμανία στρέφει το βλέμμα της στην Μόσχα


Η μία μετά την άλλη οι χώρες των Βαλκανίων ανακαλύπτουν πως ο «Βασιλεύς» (Ε.Ε) «πέθανε» και σπεύδουν να πουν … «Ζήτω ο Βασιλεύς» (Ρωσία)! 

Μετά την Σερβία που εγκατέλειψε πλήρως την στροφή προς την Ε.Ε, ανακήρυξε αυτόνομο τραπεζικό σύστημα και όχι συνδεδεμένο με την ΕΚΤ και επαναπροσδιόρισε τις σχέσεις της με την Μόσχα και η Ρουμανία, θύμα των μνημονίων του ΔΝΤ και εκείνη, σπεύδει να βρει «παρηγοριά» και ασφάλεια στην Ρωσία. 


Δια στόματος του ίδιου του Ρουμάνου πρωθυπουργού, ανακοινώθηκε την επιθυμία επαναπροσέγγισης με τη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς για τα κεφάλαια που αναζητά η Ρουμανία για την οικονομική της ανάπτυξη, τα οποία δεν βρήκαν ποτέ τον δρόμο τους από τις Βρυξέλες για να καταλήξουν στο Βουκουρέστι. 

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα συμμετείχε στον εορτασμό των 30 ετών του ρωσικών συμφερόντων εργοστασίου παραγωγής σωλήνων Άρτρομ στην πόλη Σλάτινα. και δεν περιορίστηκε στις γενικές δηλώσεις, αλλά αντιθέτως δήλωσε, πως λυπάται επειδή οι Ρώσοι επενδυτές δεν συμμετείχαν στην πρόσφατη ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης επιχείρησης της ρουμανικής χημικής βιομηχανίας του εργοστασίου Όλτκιμ. 

Στην Ρουμανία αυτή τη στιγμή αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι με τις «επιταγές» του ΔΝΤ προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις των «ασημικών» της Ρουμανίας σε δυτικούς επιχειρηματίες ή ντόπιους φιλοδυτικούς, οι οποίοι όμως αρπάζουν αυτή την περιουσία για ψίχουλα και δεν έχουν καν το οικονομικό προφίλ να ανταποκριθούν προς τις υποχρεώσεις τους ούτε προς τους εργαζομένους. 

Βλέποντας αυτή την κατάσταση, έστω και αργά οι Ρουμάνοι, προσπαθούν να επιστρέψουν στην «αγκαλιά» της Μόσχας και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται πλέον πραγματικότητα της στροφής των βαλκανικών χωρών της μίας μετά την άλλη από την ίδια την κατάσταση που δημιουργούν οι «Ευρωπαίοι» στις χώρες τους, όπου εμποδίζονται με κάθε τρόπο ακόμα και επιχειρηματικές συμφωνίες να κλείσουν με το «κακό» Κρεμλίνο. 

Αυτό έχει όμως τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, αφού η «γη της Επαγγελίας» που έταξαν οι Ευρωπαίοι στους Βαλκάνιους, δεν υπάρχει, παρά μόνο η «γη της Υποτέλειας» και της ακόμα μεγαλύτερης Αναξιοπρέπειας. 

Η Ε.Ε καταρρέει, η Μόσχα κερδίζει συνεχώς έδαφος και όσοι πιστεύουν στην Ν/Α Ευρώπη ακόμα στο «ευρωπαϊκό όνειρο», έχουν απλά εγκλωβιστεί στη φαυλότητα… 

newsbomb.gr/prionokordela

Σχόλια

  1. Ενω ο δικό μας "καθηγητής" το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να δυναμιτήσει τις σχέσεις με Ρωσία και να καταργήσει το Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη. Να τον χαιρόμαστε....τέτοιο πολιτικό μιά φορά στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ