Με αντιρατσιστικά/αντιφασιστικά μηνύματα το 1ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ


Το 1ο Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στην Άρτα, στην πλατεία της Αγίας Θεοδώρας. 


Ένα Φεστιβάλ που κέντρισε το ενδιαφέρον του νεανικού και μη κοινού, με πολλά αντιρατσιστικά/αντιφασιστικά μηνύματα, καλλιτεχνικά δρώμενα και πολιτικές συζητήσεις για τα προβλήματα των νέων και τις εξελίξεις που αφορούν το νέο πακέτο μέτρων. 

Το Φεστιβάλ άνοιξε με το χαιρετισμό της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη η οποία σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ τόνισε ότι η νεολαία καλείται σήμερα να σηκώσει το φορτίο της μάχης ενάντια σ’ αυτή την πολιτική που καταστρέφει τη ζωή τους.

 «Αυτή η πολιτική που καταδικάζει τη νεολαία με όρους γενοκτονίας, την καταδικάζει στην ανεργία, στη μετανάστευση, σε έλλειμμα παιδείας και τελικά στο έλλειμμα ονείρου». Το υπάρχον σύστημα δεν χωράει βελτίωση και μόνο με την ανατροπή του θα μπορέσει να δει φως στο τούνελ η νέα γενιά, είπε η κυρία Γεροβασίλη. 

Αναφέρθηκε στο καινούργιο τοπίο το οποίο διαμορφώνεται, στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και την αναβίωση του φασισμού λέγοντας: «Οι συνθήκες της κρίσης αυτά τα φαινόμενα τα μεγεθύνουν και σαφώς πρέπει να ανατραπούν από την ελληνική κοινωνία. Και η νεολαία βεβαίως μπαίνει μπροστά σ’ αυτή τη μάχη για την ανατροπή των φαινομένων του φασισμού αλλά και της ξενοφοβίας. Αυτό γίνεται με παιδεία. Αυτή η παιδεία η οποία στερείται σήμερα απ’ τη νέα γενιά».

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι συνελεύσεις για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Στην Άρτα, όπως είπε η κυρία Γεροβασίλη, θα γίνει μέσα στην εβδομάδα ανοιχτή λαϊκή συνέλευση. Η διαδικασία συγκρότησης του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθεί την άνοιξη.

Ομιλητές στο Φεστιβάλ ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΥΖΑ ΕΚΜ Πρέβεζας Κων/νος Μπάρκας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου Γιάννης Παπαδημητρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης