Λίγες οι ζημιές από τη φωτιά στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο


Επιφανειακές χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς οι ζημιές που προκλήθηκαν σε τμήματα του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της Αρχαίας Νικόπολης από την φωτιά που εκδηλώθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην περιοχή του Μύτικα.


Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο χώρο βρέθηκαν αρχαιολόγοι και συντηρητές από την ΛΓ εφορεία Κλασσικών και προϊστορικών αρχαιοτήτων και την Επιστημονική επιτροπή Νικόπολη προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στα σημεία που παρουσιάζουν προβλήματα έδειξε ότι υπάρχει μεν «κάψιμο» σε ένα αρκετά μεγάλο σημείο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου αλλά δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους πεσσούς αφού είναι επιφανειακό .

Τα τμήματα του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου που βρέθηκαν στην «πύρινη ζώνη» θα αποκαταστήσουν ειδικοί της ΛΓ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρτας-Πρέβεζας και της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αρχαία Νικόπολη οι οποίοι και διαβεβαιώνουν ότι μόλις απομακρυνθεί το μαύρο στρώμα που έχει επικαθήσει στα τείχη από την φωτιά το αρχαιολογικό μνημείο θα πάρει την αρχική του όψη.

Ήδη αυτές τις ημέρες ειδικά συνεργεία προχώρησαν στις πρώτες ήπιες επεμβάσεις σωστικού χαρακτήρα.Κοινή πάντως είναι η πεποίθηση ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα αν η φωτιά δεν είχε αντιμετωπιστεί έγκαιρα από την πυροσβεστική υπηρεσία και όλους όσοι συνέδραμαν το έργο της.

Να θυμίσουμε ότι η το πύρινο μέτωπο άφησε πίσω του περίπου 70 στρέμματα καμένης θαμνώδους και αγροτικής έκτασης.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ